Çağdaş Demokratlar Platformu, ülkemizin savunma sanayisinde kamu iktisadi teşebbüsü olarak faaliyet gösteren Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi’ne dönüştürülmesine tepki gösterdi.

ÇAĞDAŞ DEMOKRATLAR PLATFORMU’NDAN MAKİNE KİMYA TEPKİSİ

Komisyonda kabul edilen ‘Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun’a göre kurum, 1 milyar 200 milyon TL başlangıç sermayesi ile özel hukuk hükümlerine ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun hükümlerine tabi bir anonim şirket olarak yoluna devam edecek.

baskan-camuzcu.png
Çağdaş Demokratlar Platformu Genel Başkanı Kahraman Camuzcu

Çağdaş Demokratlar Platformu Genel Başkanı, Anavatan Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Kayseri İl Başkanı Kahraman Camuzcu önderliğinde TBMM Beştepe Tesislerinde, MKEK şirketleştirme kanun tasarısının milli savunmamız üzerindeki etkilerini gündeme alındığı toplantıya her kesimden geniş katılım oldu.

genel001.png

ÜST DÜZEY KATILIM

Toplantıya; eski Başbakan Yardımcısı, eski Dışişleri Bakanı ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Çağdaş Demokratlar Platformu Genel Başkan yardımcıları; 8’inci Cumhurbaşkanı ve 19’uncu Başbakan Turgut Özal’ın oğlu Eski Malatya Bağımsız Milletvekili Ahmet Özal, AK Parti Kurucularından ve Kırıkkale eski Milletvekili Kemal Albayrak, Anavatan Partisi Hatay eski Milletvekili Züheyir Amber, DYP eski Kırıkkale Milletvekili, TBMM Faili Meçhul Komisyon Başkanı Sadık Avundukluoğlu, Kırıkkale eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, Merkez Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüsnü Değer, MKEK eski Başmüfettişi Fahri Aslan, Çağdaş Demokratlar Platformu üyeleri Hamit Emet, Ali Karatay katıldı.

img-3880.png
Eski Başbakan Yardımcısı, eski Dışişleri Bakanı ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın

KARAYALÇIN: YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Toplantıda gündeme dair konulara yönelik konuşan eski Başbakan Yardımcısı, eski Dışişleri Bakanı ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın düzenlemeye tepki göstererek konuyu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tüm detaylarıyla aktaracağını ifade ederek, “MKEK özelleştirmesi ile ilgili CHP olarak vatandaştan gelen taleplere yanıt vereceklerini, halkın isteklerinin yakından takipçi olacaklarını” kaydetti.

ozal.png
8’inci Cumhurbaşkanı ve 19’uncu Başbakan Turgut Özal’ın oğlu Eski Malatya Bağımsız Milletvekili Ahmet Özal,
toplantıda gündeme yönelik değerlendirmeler yaptı. MKEK mücadelesinde Kırıkkaleliler’in yanında olduğunu vurguladı.

img-3905.png
 AK Parti kurucularından eski Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak

ALBAYRAK: MKEK RESMEN ÇÖKERTİLİYOR

AK Parti kurucularından eski Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak toplantıda yaptığı konuşmada, “Makine ve Kimya Endüstrisi’nin özelleştirmesiyle ilgili 11 maddeyi inceledik. Bir anonim şirket söz konusu. Tamamen burayı yok etme işi söz konusu. Sakarya Tank Palet Fabrikası’nın başına gelen MKEK’in de başına gelebilir. Özel toplantılarda STK’lar eleştirilerini dile getiriyor; ancak kamuoyuna karşı kimse konuşamıyor. Kişisel görüşmelerde herkes bu işe karşı olduğunu dile getiriyor. MKEK resmen çökertiliyor. Millet, son düzenlemelere karşı çıkınca 11 maddeye kandırmaca bir düzenleme daha eklediler; ama MKEK Anonim şirket olduğunda 2 yıl sonra istediğine verirsin. Burada büyük bir çıkmaz var. CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bunu dile getirdi; ancak bu meseleyi Anayasa Mahkemesi’ne taşımasında fayda var. Burada gerekçe modernize yapacağız deniliyor. Ama mevcut yapısı buna engel değil zaten” dedi.

sadik-avundukoglu.png
DYP eski Kırıkkale Milletvekili, TBMM Faili Meçhul Komisyon Başkanı Sadık Avundukluoğlu

SADIK AVUNDUKLUOĞLU’NDAN TEPKİ

Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

“MKEK’in hafızasını yok ediyorlar” diyen DYP eski Kırıkkale Milletvekili, TBMM eski Faili Meçhul Komisyon Başkanı Sadık Avundukluoğlu da açıklamasında “Yapısını olduğu gibi ortadan kaldırmak suretiyle bugüne kadar olan birikimi ortadan kaldırıyorlar. İşçisinden mühendisine kadar kimseyi orada barındırmayacaklar. “Özelleştirilmesi mümkün değildir” diye hüküm koyuyorsun ama burayı kesinlikle bitireceklerini düşünüyorum” dedi.

pekdogan.png
Kırıkkale eski Belediye başkanı Mustafa Pekdoğan

PEKDOĞAN: MKEK’İN ÇOK ÖNEMLİ YERLERDE DEĞERLİ ARAZİLERİ VAR

Kırıkkale eski Belediye başkanı Mustafa Pekdoğan da toplantıda yaptığı konuşmada ÇELBOR satışını hatırlatarak MKEK düzenlemesini eleştirdi. Pekdoğan, “ÇELBOR’un başına gelen buraya da gelecek. ÇELBOR, tamamen satıldı ve sonra kapatıldı. Dikişsiz boru üreten tek firmaydı. Şimdi de arazisini satmak istiyorlar.  Şu anda yaklaşık 1.800 işçisi var. Bu sayının haricinde özlük haklarından yararlandırılmayan bir buna yakın daha işçi var. 3.300 civarında memur var. 10 yıl içerisinde geçmişe dönük hiçbir idareci kalmadı. MKEK son 5 yılda 3 fabrikasını zaten modernize etti. 14 tür barut üretimi yapılıyordu. Artık tek barut üretiliyor. Çelik ve silah fabrikaları da bunların içinde. Burası Tank Palet Fabrikası’na verilebilir. Tankların namlularını yapan Avrupa’daki üç fabrikadan biri, MKEK’in namlu yapan entegre tesisleri ile Sakarya Tank Palet’in entegre edileceğini düşünüyorum. Ayrıca çok önemli yerlerde değerli arazileri var” ifadelerini kullandı.

genel3.png

genel-2.png

img-3851.png

Editör: TE Bilisim