Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Çakıcı'nın silahla yaralanması, silahla 

yağma, tehdit suçlarından aralarında Alaattin Çakıcı'nın da bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davada ile ilgili Çakıcı'nın avukatı yazılı açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamada, "İstinaf ve temyiz incelemeleri aşamalarından sonra kararın onanması halinde kesinleşecek ve infazı söz konusu olacak" denildi.

Alaattin Çakıcı'nın danışmanı Ferhat Aydoğan aracılığı ile avukatı Gökhan Kılıç'ın yaptığı açıklama şu ifadeler kullanıldı;

"Müvekkilim yargılama aşamasında gerek 18 hastalığının bulunması nedeniyle raporlu olduğundan ve gerekse Kovid-19 pandemi şartları nedeniyle ifade verememiştir. Müvekkile ait rapor avukatları tarafından Sayın Mahkemeye ibraz edilmiş ve müvekkilin bir sonraki celse ifadesinin alınması talep edilmiş ise de Sayın Mahkeme süre vermemiş ve müvekkilin ifadesi alınmadan, aleyhine tek bir delil olmaksızın hakkında tecziye kararı verilmiştir.

İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...


İSTİNAF VE TEMYİZE GİDİLECEK

Verilen söz konusu bu hüküm Sayın Mahkeme'nin gerekçeli kararının tebliği aşamasından sonra İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı'na müracaat edilerek istinaf edilecektir. İstanbul bölge adliye mahkemesinin ilgili Sayın Dairesi'nin kararının aleyhe olması durumunda söz konusu karar temyize tabi olduğundan Yüce Yargıtay'a temyize başvurulacaktır. İstinaf ve temyiz incelemeleri aşamalarından sonra kararın onanması halinde kesinleşmiş olacak ve infazı söz konusu olacaktır. Yargılama süreç ve aşamaları arz edilen şekildedir."


NELER YAŞANDI?

İnfaz Yasası kapsamında geçtiğimiz nisan ayında serbest bırakılan Alaattin Çakıcı, yeğeni Adem Çakıcı'yı öldürtmeye azmettirmeye teşebbüs suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 Eylül tarihinde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Feramuz Çalışkan, Yavuzhan Çelik, Ahmet Hakkı Bilici ve Yılmaz Kayadibi ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Tutanağa, tutuksuz sanık Alaattin Çakıcı'nın SEGBİS sistemi ile ifadesinin alınması için Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazıldığı, Çakıcı'nın, Bodrum Devlet Hastanesi'nde alınan sağlık raporunu gerekçe göstererek ifade vermeye gitmediği yazıldı.

 

Editör: TE Bilisim