Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Diyarbakır’da gece yaşanan olaylarda polis tarafından öldürüldüğü belirtilen Abdulkadir Çakmak’ın(17) babası Murat Çakmak, oğlunun sigara almak için dışarı çıktığında vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Diyarbakır’da dün gece yaşanan olaylarda polis tarafından öldürüldüğü belirtilen Abdulkadir Çakmak’ın babası Murat Çakmak, oğlunun cenazesi için Diyarbakır Devlet Hastanesi bulunan morga geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan acılı baba Çakmak, oğlunun polisler tarafından vurulduğunu ve suratına 4 kuşun isabet ettiğini anlattı. Çakmak,” Oğlum internetten çıkıp sigara almaya gidiyor. Arkadaşları diyor, paran yoksa para verelim. Diyor, hayır, benim param var. Sigara almaya gidince, bakıyor oradaki polisler silahlı. Hafiften kafasını çıkartıyor ve polisler sıkıyor. Polisin sıkmasıyla yere düşüyor. Düştükten sonra, yine sıkıyorlar. Sıkılan kurşunların hepsi kafasına ve göğsüne isabet ediyor. 4 kurşunu suratında gördüm. Doktorun dediğin göre de, göğsünde de var. Arkadaşları bu şekilde anlattı, bana. Arkadaşlarının anlattığına göre, arabaya atmışlar sonra da buraya getirmişler. Ben evdeydim, kapı çalındı, iki çocuk geldiler, 'Abdulkadir’i öldürmüşler', arabayla geldim hastaneye, polislerin olduğu yere gittim. Polislerin ellerinde çocuğumun elbiseleri vardı, hepsi kanlıydı. Ondan sonra morga gittim baktım ki, çocuğumdur, gözleri yok. Her zaman, çocukları öldürüyorlar. Emir verilmiş 'öldür' diye. Gençleri işaret edip, 10 yaşında olsun, vur öldür diyor. Suç duyurusunda bulunacağız. Gerekirse, İnsan Hakları'na gideceğiz. Olayın olduğu yerde kamera görüntüleri varmış. Olayın olduğu yerde otopark var. Ben polislere sordum, dedim bu olay neyin nesiymiş. Ben bilmiyorum git, karakola dedi. Anlatılanlara göre polisler, maske takmışlar. Özel Hareket timleridir. Çocuğum okula gitmiyordu. Gücüm yetmiyordu. Annemin yanında kalıyordu." dedi.

Öldürülen Abdulkadir Çakmak’ın halası Hala Nurten Çay de,” Öldürüyorlar Doğu bitsin, gençler yaşamasın orada. Hangi hakla bu can bu kadar basit mi? Bir can almak bu kadar basit mi? Bir tane insanımız gidiyorsa, bin tane insanımız da gelecek. Bunu da iyi bilsinler, şehit oldu evladımız, biz yıkılmadık ve yıkılmayacağız. Polis diyor ki, biz zannettik ki, çok kişi ölmüş, bir çocuk için mi böyle yapıyorsunuz? Bir evlat değil mi? Sizinkinden birisi giderken şehidimiz var, Türk bayrakları açılıyor. Biz hakkımızı bırakmayacağız." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim