İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
 İŞGALCİ Çin uluslararası toplumdan hiçbir tepki ve kınama ile karşılaşmadan Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türkleri’ne yönelik baskı, engelleme ve sinsi planlarına devam ediyor.
APAÇIK İSLAM DÜŞMANLIĞI

Kominist Çin son olarak Doğu Türkistan’da “İslam Dinini Zayıflatmaya Yönelik Toplumsal Eylemler ” adı altında hayin bir planı kendisine görev olarak üstlendi. Doğu Türkistan’daki Müslüman halkı dinlerinden uzaklaştırarak asimile etmeyi amaçlayan bu plan doğrultusunda, tatil günleri Uygur Müslümanların dini faaliyetlere katılmasının önüne geçilmek isteniyor.

İBADETLERE SİNSİ ENGEL

İbadetleri engellemek için “Yönelecekseniz dine değil, geleneksel milli oyun ve spora yönelin”, “Camiyi bırakın, meydana gelin”, “Spora yönelelim böylece maneviyatımızı dini radikalizmden kurtaralım” gibi sloganlarla sık sık organizasyonlar düzenliyor. 

ALİMLER TEHLİKENİN FARKINDA

Bu hayin plan özellikle genç Uygurlar üzerinden yürütülmeye çalışılıyor. Durumun farkında olan Uygur alimleri ise basit gibi görünen bu sinsi plan doğrultusunda gençlerin asimile edilmeye çalışıldığını ifade ediyor.

Editör: TE Bilisim