ABD/İsrail-İran savaşı ve Türkiye ABD/İsrail-İran savaşı ve Türkiye
Çamlıca Camii, Kadir Gecesi’nde ilk kez vatandaşların ibadetine açıldı. Binlerce İstanbullu sokak iftarının ardından cami avlusunda Enderun usulü teravih namazı kıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013'te temeli atılan Üsküdar'daki caminin avlusu doldu taştı. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan daha hayırlı' olarak kabul edilen gecede İstanbullular yapımı devam eden Çamlıca Camisi’ne akın etti. Binlerce vatandaş sokak iftarının ardından cami avlusunda Osmanlı döneminde saraylarda kılınan ‘Enderun Usulü’ teravih namazı kıldı. Sokak iftarı programının ardından orucunu açan vatandaşlar daha sonra Çamlıca Camii’nin avlusuna serilen hasırlarda teravih namazını kıldı, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

"SÖZÜMÜZÜ TUTTUK"

3 yıl önce bugün İstanbullulara verdikleri sözü gerçekleştirdiklerini söyleyen İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "Cumhuriyet tarihinin en büyük camisinin kaba inşaatı tamamlandı. 60 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, acil ve afet durumlarında 100 bin insana güven ortamı sağlayacak. Ana kubbenin tamamlanmasının ardından özel olarak projelendirilerek hazırlanan yazılarak asılacak. Ana kubbede tevhidi simgeleyen 16 adet Esma'ül Hüsna yer alacak. Kemer altlarında ise 220 metre boyunda Fetih suresi yer alacak" dedi.Cihan

Editör: TE Bilisim