AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, terör saldırısı sonucu hayatını İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine başsağlığı dileyerek olayı kınadı.

Çanakkale Adalet Sarayı'nın resmi internet sitesinde yazılı açıklama yapan Başsavcı Turan, kargaşa ve kaos ortamı yaratmayı hedefleyen zihniyetin, adalet adamını öldürmekten çekinmeyecek kadar pervasızlaştığına vurgu yaptı. Turan şu açıklamalarda bulundu: "İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında iken uğradığı haince planlanmış terör saldırısında şehit olmuştur. Adaletin tecellisinde özveri ile görevini yerine getiren silahı kalem, amacı hukuk ve adalet olan çok değerli meslektaşımızı kaybetmenin derin acısını içimizde yaşıyoruz.

Bu eylem yalnızca hukuka değil aynı zamanda cumhuriyetin temel ilkelerine, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik bir saldırıdır. Kargaşa ve kaos ortamı yaratmayı hedefleyen zihniyet adalet adamını öldürmekten çekinmeyecek kadar pervasızlaşmıştır. Bu zihniyet karşısında yargı mensuplarını olarak; hak ve adaletin sağlanmasında hukukun üstünlüğünü gözetme ilkemiz ve bu yoldaki kararlılığımız daha da güçlenmiştir.

Meslektaşımız Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan bu alçak terör saldırısını ve bu saldırıyı planlayan zihniyeti nefretle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine, yargı camiasına ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz."

Editör: TE Bilisim