Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Bağcılar Belediyesi Çanakkale Savaşları’nın 98’inci yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Savaşı Platosu kurdu. Bağcılar Meydanı’nda kurulan platoda, tiyatro oyuncuları 3 gün boyunca, Çanakkale Savaşları’nı sahneleyecek.

Platoda o döneme uygun sahra çadırları, silahlar, ilk yardım malzemeleri sergileniyor. Bir adet sıhhiye çadırı ile iki adet askeri çadırın olduğu platoda, Yenilmez Sanat Merkezi tiyatro oyuncuları her gün 8 seans olmak üzere 3 gün boyunca Çanakkale Savaşları’nı canlandıracak. Platonun açılış programında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Tarih Bağcılar’da yaşanıyor’ dedik ve Çanakkale’yi Bağcılar’da getirdik.” dedi. Çanakkale Savaşları’nın milletin ortak ruhunu ve asıl karakterini gösterdiğini ifade eden Çağırıcı, “Şu günlerde en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik dersini en iyi şekilde Çanakkale’den alabiliriz. Çanakkale, dili, rengi, etnik kökeni farklı millet evlatlarının bu vatan uğruna omuz omuza çarpıştığı ve şehit olanların yine omuz omuza yattığı yerdir. Çanakkale Zaferi tarihte eşine az rastlanır, en büyük kahramanlık destanlarından biridir.” diye konuştu.

Her yıl, 12 bin Bağcılarlıyı Çanakkale’ye götürdüklerini söyleyen Çağırıcı, şimdiye kadar Çanakkale’ye götürülenlerin sayısının 100 bini aştığını belirterek, “Çanakkale’yi görmeyen kalmayıncaya kadar bu gezilerimize devam edeceğiz.” ifadesini kullandı. Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da yaptığı konuşmada, “Hafızanızı kaybettiğinizde ne karakteriniz kalır ne de kendiniz kalırsınız.” diye konuştu. AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da yaptıkları kısa konuşmalarda Çanakkale Savaşları’nın önemine değindi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Sergisi gezildi. 3 gün boyunca devam edecek program sabah saat 11.00’da başlayacak ve akşam 18.00’e kadar periyodik olarak 8 seans gösterim yapılacak. Gösteriler arasında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaşlı futbolcuların savaşa katılarak şehit düşmeleri de yer alıyor.



Editör: TE Bilisim