Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Çanakkale Savaşları’nın 100. yılındaki programları ve projeleri hazırlayacak olan Çanakkale 2015 Koordinasyon Merkezi’ne yeni ofis tahsis edildi. Daha önce İl Özel İdaresi binasında hizmet veren merkezin İskele Meydanı’ndaki yeni yeri, düzenlemenin ardından bugün açıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, daha önceki valinin yaptığı çalışmaların devamı olarak bu merkezi açıp işlere hız vermek istediklerini söyledi. Bu tür organizasyonların ajans kurularak yapıldığını vurgulayan Vali Çınar, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı kutlamaları için henüz bir ajans kurulmadığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bunun için bir müsteşar görevlendirdiğini açıkladı. Çınar, "Burada önemli olan, projelerin akışının sağlanması ve uygulanması. 2015 yılında hep birlikte yüzümüzün akıyla güzel programlar gerçekleştireceğiz. Bu ofisin de konumu güzel; iskele yanı, şehir merkezi. Çanakkaleliler merak ettiklerini sorabilir, önerilerini iletirler. Hep birlikte bir şeyler yapacağız. Ajans kurulumu gerçekleşene kadar zaman kaybetmemek adına çalışmaları yapalım. Proje değerlendirmesi ve seçimi yapalım. Buradaki çalışmaları, hazır bir şekilde ajansa entegre edeceğiz." diye konuştu.

Daha sonra koordinasyon merkezi, Avustralya’nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, daire müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

Editör: TE Bilisim