Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Edirnekapı Şehitliği’nde şehitleri anma programı düzenlendi. Şehitler Anıtı’na çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde eğitim gören Somalili askerlerin de törenlere katılması dikkat çekti.

İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birinci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, il protokolü, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Törene ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde eğitim alan Somalili askerler de katıldı.

Şehitler Anıtı’na çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törende Garnizon komutanlığı adına şehitlere ve yakınlarına hitaben bir konuşma yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Vasip Şahin, ‘‘Kahraman milletimiz İstiklal savaşının her safasında Yemen’den Çanakkale’ye bir çok cephede ve anadolunun her karış toprağında vermiş olduğu şerefli mücadelesinde binlerce kahraman evladını şehit olarak toprağa vermiştir. O şehitler milletimizin birlik ve beraberliğini muhafazası ile huzur ve güvenliğin sağlanması için canlarını feda ederek milletimizin gönüllerindeki müstesna yerlerini almışlardır." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Şahin, beraberindekilerle önce polis şehitliğini ziyaret ederek, şehitlerin mezarına karanfil bıraktı. Vali Şahin ardından hemen yan tarafta bulunan İstiklal Marşı’nın yazarı Şair Mehmet Akif Ersoy’un da mezarını ziyaret etti. Protokol üyeleri daha sonra Çanakkale savaşında şehit olan askerlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde eğitim alan Somalili askerler de şehitler mezarlığını ziyaret ederek dua etti.

ŞEHİTLİKTE YETKİLİLERE TEPKİ

Öte yandan, Edirnekapı Şehitliği anma günü nedeniyle tıklım tıklım doldu. Şehit yakınları ve vatandaşlar şehitliğe akın etti. Protokolün şehitliği gezdiği sırada Şehit Anaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve CHP milletvekili aday adayı olduğu öğrenilen Pakize Alp Akbaba, "Yeter Türkiye’de hal kalmadı. Herkes onun korkusundan yürüyemez oldu. Türk Milleti bu kadar mı olacaktı? ’ diye tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim