En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Yozgat’ta Çanakkale Şehitlerini Anma ve 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle Gençlik Ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, sabah namazında bütün şehitler için dua edildi ve cami cemaatine çorba ikram edildi.

Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii’nde düzenlenen programa Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabah namazı sonrası Kur'an-ı Kerim okunup şehitler için dua edildi. Namaz sonrası cami avlusunda vatandaşlara Çanakkale'de vatanını savunmak için mücadele veren askerlerin yaşadıklarının hissedilmesi için asker tayını ve buğday çorbası ikram edildi.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Çanakkale Şehitlerini Anma ve 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle 81 il ve 957 ilçede program düzenlendiğini belirtti. Poçanoğlu, “Yozgat’ta da sabah namazında bütün şehitlerimiz için dua edildi. Bu programı müftülüğümüz, milli eğtim ve gençlik spor il müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledik. Bu Çanakkale ruhu ve göstergesidir. O ruhun halen yaşadığını gösteren milletimizin, memleketimizin, bir bakıma bu toprakları bize armağan eden şehitlerimize vefasıdır. Bu gün şehitlerimizi rahmetle andık. İnşallah Cenab-ı Hakk dualarımızı kabul eder." dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise Çanakkale Zaferi'nin önemine değindi. Vali Yazıcı, "Bugün ülke genelinde Çanakkale’deki büyük zaferin hatırasına, o günleri yad etmek için ve o gün şehit düşen vatanseverlerimizi minnetle şükranla yad ediyoruz. Bugün bütün şehitlerimiz için Çapanoğlu Büyük Cami'de bir araya geldik, vatandaşlarımızla birlikte şehitlerimize dua ettik. Vatanımızın birlik ve beraberliği için dua ettik. O gün savaş esnasındaki içtikleri çorbayı vatandaşlarımızla birlikte içiyoruz. Bütün şehitlerimizi minnetler rahmetle anıyoruz.” diye konuştu.

Vali Yazıcı, büyük kazanda pişirilen buğday çorbasından vatandaşlara kepçeyle ikram etti.

Editör: TE Bilisim