Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede etkinliğin ve caydırıcılığın arttırılması, koordinasyon ve işbirliği hususlarının geliştirilmesi için Çanakkale Liman Mülki İdare Amirliği Başkanlığı'nda, “Müşterek Kaçakçılıkla Mücadele Tatbikatı” yapıldı.

Senaryo gereği iki minibüste bulunan kaçaklar, Çanakkale Boğazı'ndan geçen "Meke Temizler" isimli ticari gemiye teknelerle aktarılırken operasyon düzenlendi. Tatbikata Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'ndan görevlendirilen Denizde Arama Güvenlik ve Operasyon Timi (DAGOT-01), Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'na bağlı TCSG-85 ve Gümrük Müdürlüğü'ne ait GMR-415 Çakabey isimli botlar katıldı. Jandarma ve polis ekipleri karada kaçakları taşıyan minibüslere müdahale ederken botlar da Çanakkale Boğazı'ndan geçen ticari gemiye operasyon düzenledi. Gemide 75 kaçak ve üç organizatör yakalandı. Ayrıca küçük torbalara doldurulmuş 115 paket uyuşturucu madde ele geçirildi. Kaçakçılık faaliyetine karışan üç şoför, dört fiber tekne personeli, dört gemi mürettebatı, üç organizatör ve 75 kaçak, kanuni işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, başarılı bir şekilde icra edilen müşterek tatbikatın, mücadeleci kolluk kuvvetleri arasında mevcut işbirliğinin personel, harekât, istihbarat ve muhabere konularında koordinasyonu arttırdığı, her yıl ocak ve temmuz aylarında yapılacağı bildirildi.

Editör: TE Bilisim