Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde üç yıl önce şehit olan Er Ali Bozkurt'un Çanakkale'deki ailesine, Devlet Övünç Madalyası takdim edildi. Yenice ilçesinde doğan Bozkurt, Yeşiltaş Karakolu'nda meydanda gelen patlama sonucu şehit olmuş, memleketi Soğucak köyünde defnedilmişti.

Ailesine Devlet Övünç Madalyası verilmek üzere bugün Çanakkale Valiliği'nde tören düzenlendi. Törene Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, vali yardımcıları ve daire müdürleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Çınar, şehit Er Ali Bozkurt'ın vatan sevgisiyle hayatını feda ettiğini söyledi. Çınar, "Çanakkale'de şehit olanlar, orada gazi olanlar, anlayışı, inancı, vatanda sevinci, ruhu neydiyse yine bu vatan için, milletimizin huzuru için, bölünmemek için, parçalanmamak için canlarını feda eden bütün öğretmenlerimiz, güvenlik birimleri aynı ruha, aynı vatan sevgisine, aynı anlayışa, aynı kahramanlığa sahipler. Şehit erimiz Ali Bozkurt da aynı ruhla, aynı vatan sevinci, vatan bilinciyle hayatını bu vatan için, bu millet için, bizler için feda etti. Bu gerçekten büyük bir onur. Tabii ki zor bir olay, özellikle en yakınları için. Özellikle annesi için, babası için. Bu kadar büyük fedakârlığın, bu kadar büyük acının karşılığı da devlet tarafından verilen büyük onurla, asırlarca torunlarının övünerek saklayabileceği böyle bir övünç madalyası olmalı." şeklinde konuştu.

Ardından Vali Çınar, Devlet Övünç Madalyası'nı şehit erin babası Hüseyin Bozkurt ve annesi Şükriye Bozkurt'a takdim etti.

Editör: TE Bilisim