CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konu İmralı süreciydi.


Süreci canlı yayında değerlendiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, BDP ve CHP'nin sürece ilişkin söylemlerinin barışa zarar verdiğini ifade ederken, programın diğer konuğu 78'liler girişimi sözcüsü Celalettin Can'la da tartıştı.

METİNER: "SİZ KÜRTLER BOMBALANIYOR DERSENİZ.."

Celalettin Can'ın sürece ilişkin açıklamalarını eleştiren Metiner, "Siz Kandil bombalanmışken, Kürtler bombalanıyor diye bir dil kullanırsanız, siz çözüm sürecine halel getirmiş olursunuz. Biz kendimizi sonuca odakladık. Hükümet olarak büyük bir risk aldık. İmralı sakininin de verdiği mesajlar çözüme katkı olacak şekilde." dedi.

Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören

"CELALETTİN CAN GİBİLER SÜRECE ZARAR VERİYOR"

Celalettin Can ise Metiner'in yaklaşımının yanlış olduğunu ifade edince Metiner tekrar söze girerek "Öcalan bile silahların bırakabilecek bir çizgiye gelmişken, birilerinin 'Ben olsam bu şartlarda silah bırakmam' anlayışının çözüm sürecine zarar verdiğini söylüyorum... Bu Apocu Türkler, söylemleriyle BDP'ye verdiği akılla çözüm sürecine zarar veriyor" dedi.

"ÖCALAN ŞU ANDA SİZİ İZLİYOR"

Metiner, Öcalan'ın programı izlediğine dikkat çekti ve "Bu kadar net konuşuyorum. Türkiye Kürtleri Apocu Türkler konusunda duyarlı davransınlar. Öcalan şu an sizi izliyor. İyi ki de sizi izliyor da sürece ne kadar zarar verdiğinizi görme imkanına kavuşuyor." dedi.

Celalettin Can ise Metiner'in sözlerine "Mehmet Metiner zıvanadan çıkmış" diyerek yanıt verirken, moderatör Ahmet Hakan çıkan tartışma üzerine programı kapamak zorunda kaldı.


Editör: TE Bilisim