Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Çorum'da meyve bahçesinde çapa yaptığı esnada dengesini kaybederek makinenin üzerine düşen Hasan Dizman (63) feci şekilde hayatını kaybetti.

Çorum'da 6 çocuk babası Dizman, Bahçelievler Mahallesi Çoraklık mevkiinde bulunan meyve bahçesinde çalışırken dengesini kaybetti ve çapa makinesinin üzerine düştü. Makineye vücudunu kaptıran yaşlı adam parçalanarak hayatını kaybetti. Geç saatler olmasına rağmen Dizman'ın eve gelmemesi üzerine oğlu meyve bahçesine gitti. Dizman, babasının parçalanmış cesedi ile karşılaştı.

Olayın 112 ve polis ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler Dizman'ın öldüğünü tespit etti. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Dizman'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ailenin geçimini meyve bahçelerinden karşıladığı ve Dizman'ın damadı Çetin Dokur'un da (40) 2009 yılında aynı çapaya ayağını kaptırdığı ve ayağının parçalanması sonucu öldüğü öğrenildi.
Editör: TE Bilisim