Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Samsun Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilçenin kültürüne katkı sağlamak amacıyla, 'Osmanlıdan Günümüze Çarşamba' İlçenin tarihini fotoğraflarla anlatan bir kitap yayımlandı.

Kitap hakkında bir açıklama yapan, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, “Konusunu, yaşanan gerçeklikten alan fotoğraf; insanların kültürlerinin, yaşam biçimlerinin ve toplumsal değerlerinin yansıtıldığı, çok önemli bir araçtır. Söz, unutulup giderken, görüntü, her zaman kalıcı olabilmektedir. Gelecek nesillerin, geçmişimizi öğrenebilmesi, o dönemin kültürünü, yaşantısını anlayabilmesi ve toplumsal bilincin oluşması için, fotoğrafla anlatım, en etkili yöntemlerdendir.Bu gerçeklerden yola çıkarak, Çarşamba’mızın yakın geçmişinin, o dönemde yaşayan insanlarımızın ve kültürlerinin unutulmaması adına, 'Osmanlıdan Cumhuriyete Çarşamba' adlı eserimizi, üyelerimizin ve Çarşambalı hemşehrilerimizin takdirine sunduk.” dedi.

Editör: TE Bilisim