Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Türkiye'ye gelen Çeçenlere yardım çalışmalarıyla ismi anılan ve aynı zamanda Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu da olan iş adamı Medet Ünlü, Ankara'daki iş yerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 

Olay, Ünlü'ye ulaşamayan yakınlarının dün saat 20.00 sıralarında durumu polise bildirmesiyle ortaya çıktı. 

İnceleme başlatan güvenlik güçleri, gece saat 01.00 sularında Çankaya'da Balgat Mahallesi Çetin Emeç Bulvarı'ndaki bürosuna geldiğinde Ünlü'nün silahlı saldırıya uğradığını tespit etti. 

Hayatını kaybettiği belirlenen Ünlü'nün cesedi Adli Tıpa Kurumuna kaldırılırken, güvenlik güçleri incelemelerde bulundu. 

Delilleri toplayan polis, saat 04.30 sıralarında büronun kapısını mühürledi. 

Medet Ünlü, en son geçen ay, ABD'deki Boston Maratonu'nda yaşanan bombalı saldırılarla ilgili bir Türk televizyonunda programa katılmış, bombalı saldırı olayının kurmaca olduğunu, Çeçen halkının terörizmle bağdaştırılmak istendiğini, bombalı olayın zanlıları 2 Çeçen kardeşin ise kurban olarak seçildiklerini iddia etmişti. 

Editör: TE Bilisim