Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Mesleğinin zorluğunu anlatmak için çektiği kısa filmle bir anda Türkiye'de fenomen haline gelen Kütahyalı postacı Nevzat Çoban, filmin ülke genelinde ses getirmesine rağmen Meclis'te postacıların sorunlarının gündeme gelmemesine üzüldüğünü söyledi.

Çektiği filmin izlenme ve tıklanma rekoru kıracağını bildiğini bunu daha önce yaptığı basın toplantısı ile açıkladığını anlatan postacı Nevzat Çoban, "Fakat elde ettiğim başarıya sevinemiyorum. Çünkü bir postacının feryatları çok kısa sürede Türkiye'yi ayağa kaldırdı ama Meclis'te bu konuyla ilgili yaprak kımıldamadı. Bu bizim açımızdan üzüntü verici. Meclis ne zaman sırtındaki yirmi kilogramlık çantadan dolayı el ve boyun fıtığı, ayakta gezmekten varis, yağmur çamur kardan romatizma olan ve bir çok meslek hastalığı olan gariban çilekeş, cefakar postacılara yıpranma hakkını verirse ben o zaman çektiğim filmin rekoruna sevineceğim." dedi.

Kendisinden sonraki postacılara öncülük, ağabeylik yapmak için bu yola başvurduğuna dikkat çeken Çoban; "Bizim amacımız bizden sonra gelen postacı kardeşlerimize bir ağabeylik yaparak yıpranma hakkı alabilmek. Bu uğurda her türlü bedeli ödemeye hazırım. Mücadeleyi bırakmayacağım. Bize başta Ankara'dan olmak üzere sahip çıkan büyüklerimize, feryatlarımızı tüm Türkiye'ye duyurmak için filmi yayınlayan ulusal ve yerel TV kanallarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

BİR LİRA ALMADIM

Filmin çekimleri için kimseden yardım almadığına işaret eden Çoban; "Ben bu filmi çekerken hiçbir sivil toplum kuruluşundan bir lira dahi almadım. Çoluk çocuğumun rızkından keserek bu filmi çektim. Tek amacımda postacıların yaşadığı sıkıntıyı Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak ve postacıların hak ettiği yıpranma hakkını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden alabilmekti. Meclisimizin bu hakkı asıl sahiplerine bizlere iade etmesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

KISA FİLMDE POSTACININ BAŞINA GELENLER ANLATILIYOR

Nevzat Çoban mesleğinin zorluklarına dikkat çekmek ve yıpranma hakkı talep etmek için çektiği 27 dakikalık kısa filmde; postacıyı köpekler kovalıyor, icra belgesi getirdiği kişiler tarafından sopayla dövülüyor, bir balkondan üzerine kovayla su dökülüyor.

Editör: TE Bilisim