Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
M. Celal ŞENGÖR anlatıyor: 
Moğolistan’da Cengiz Han’ın eski başkenti, Orhun nehri kıyısındaki bizim Karakurum dediğimiz Harharin’e gidenler orada dev bir şamanist anıtla karşılaşırlar. Bu anıtın çevresinde üç adet ev büyüklüğünde duvara çizilmiş harita mevcuttur ve bunlar geçmişteki Asya boyunda üç imparatorluğun yayılım sahalarını göstermektedirler. Bu haritalar sırayla şöyle adlandırılmıştır: Hyung-Nu Ulus (Mete’nin Hunları), Türk Ulus (bizim Kök-Türk veya Mavi Türk dediğimiz imparatorluk), Mogol Ulus (Cengiz İmparatorluğu). Beni oraya götüren sevgili meslekdaşım Akademisyen Tomurtogo’ya Türk imparatorluklarının bu anıtta ne işleri var diye sordum. Biz hiç bir zaman kendimizi Türklerden ayrı bir ulus olarak  görmedik ki!” Cengiz Han ve Moğolları Türklük hatta Turan dışında bırakmak... 
1938'e kadar, yani Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümüne kadar, Cengiz Han bir Türk idi. Kurduğu devlet de bir Türk devleti idi... O zamanki tarih kitaplarımızda CENGİZLİ İMPARATORLUĞU diye yazılırdı. 
Cengizliler, tıpkı Selçuklu, Karahanlı, Harzemli, Osmanlı, Timurlu  gibi bir hanedanlık ismi kabul edilirdi, ki, doğrusu da odur.
Bugün, Türk devletleri arasında, sadece Türkiye, Cengiz Han'ı Türk olarak görmüyor. Nedeni ise dinini Müslüman, kendisini Araplaştırmış Türk, Kürt, Arnavut, Bulgar, Rum, Ermeni, Gürcü görmesinden ve devleti de bu unsurların ele geçirmesindendir.
Cengiz Han, tarihin gördüğü en büyük kumandandır. Tarihin gördüğü en büyük devleti kurmuştur. Onun zamanında, bilinen dünyanın 4'te 3'ü Türklerin elinde ve bilinen dünyanın 4'te 3'ü TÜRKÇE konuşmaktaydı. İşte o devşirme ve kriptoların zoruna giden budur.
Moğol, bir millet değildir. Moğol, Cengiz HAN'ın aile adıdır. TÜRK-KAYI-BÖRÜ TİGİN-MOĞOL... (Buradaki KAYI, Oğuz anlaşılmasın. Buradaki KAYI, Türklerin yönetici boyu olan Kayı'dır. Bu yönetici sınıf, daha sonra Osmanlı'yı da kuran boy olmuştur.)
NOT: 13. - 17. yüzyıllar arasında Türklerin asillerine MUGAL denirdi... Bugün halen Pakistan-Hindistan-Keşmir Türkleri kendileri için ya TÜRK ya da MUGAL der... Bunların sayısı Keşmir'de 3 milyon, Pakistan'da 30 milyon, Hindistan'da 40 milyondur. Maalesef bu insanlarımız bugün URDUCA konuşmaktadır.
NOT: Ülkemizdeki MUĞLA ilinin adı da Muğal'dan kaynaklanır... Ülkemizdeki Bingöl ilinin adını Mustafa Kemal vermiştir. Bu da Moğol'un bin'inci (Min Kol) Türk kolu olduğunu bildiği içindir. Prof.Dr. Reha Oğuz Türkkan Hocamızın bu konuda kitap ( "Çingiz, Moğollar ve Türklük") ve makaleleri bulunmaktadır. Ukraynalı tarihçi Vladimir Belinskii çalışmalarını Cengiz Han araştırmalarına yoğunlaştırmış, Cengiz Hanın Türklüğünü imparatorluğu oluşturan dört boyun (Kıyatlar, Kereyler, Naymanlar ve Merkitler.) Türk olduğunu, eşi Börte'nin de Kongrat boyundan olduğunu belirtiyor. Yine Rusyada yaşayan tarihçi Hacı Murat aynı düşüncede; Ona göre, Cengiz Han Altay menşeyli Türk boylarının mensubu. Ünlü tarihçinin tahminine göre, büyük imparatorun Çin’e yaptığı meşhur seferi öncesinde, imparatorluğa Moğol boyları da dahil oldu.
Vladimir Belinskii ve Hacı Murat’ın Cengiz Han’ın Türk olduğu yönündeki iddialarına delil olarak ortaya koydukları “Cengiz Han İmparatorluğu’nda kullanılan metal paranın üstünde Türkçe yazması.” görüşü ise aslında gayet açık bir ispat niteliğinde.
Rus Akademisyen Anatoli OLOVİNTSOV : Cengiz Han’ın Türk olduğunu kabul ederek lütfetmişler(!): Moğol Milleti tarihen mevcut olmayıp, bu siyasi addır, diyen Olovintsov’a göre: Mongulustan ‘’Ebedi Ordu'' demekmiş (Axar.az Atev.az)

Editör: TE Bilisim