Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), iç savaş nedeniyle zor durumda olan Suriye’deki Çerkeslerin vatanlarına dönmesinin önündeki engellerin kaldırılması için Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde eylem gerçekleştirdi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen dernek üyeleri, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Her yaştan katılımın gerçekleştiği eylemde grup üyeleri, ‘Dönüş hakkı kotalanamaz’, ‘Suriye Çerkesleri yalnız değildir’, ‘Çerkes sürgünü sona erecek’ dövizleri taşıdı.

Suriye’deki iç savaştan en çok sivil vatandaşların etkilendiğini belirten KAFFED Başkanı Vacit Kadıoğlu, sivillerin taraf olmadıkları kirli bir savaşta kurban verildiğini kaydetti. Çerkeslerin her türlü savaşa karşı olduğunu dile getiren Kadıoğlu, Suriye’de taraf olmadığı bir iç savaşta yaşam mücadelesi veren 100 bin civarındaki Çerkes için anavatana geri dönüş talebinde bulundu.

Kadıoğlu şöyle devam etti: “1864 Çerkes soykırımı ve sürgünü ile Çerkesleri anavatanlarından kopararak dünyanın dört bir tarafına savuran Çarlık Rusyası’nın mirasçısı ve devamı olan Rusya Federasyonu, tarihi ve insani sorumluluklarından daha fazla kaçmamalı. İki ateş arasında kalmış Suriye Çerkeslerinin vatanlarına dönmesinin önündeki her türlü engel derhal kaldırılmalı, kendi imkanları ile anavatanlarına dönemeyen Çerkeslerin acil ve sağlıklı tahliyesi için özel önlemler alınmalıdır.”

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylem, olaysız bir şekilde son buldu. Elçilik önünde bir süre daha slogan atan grup üyeleri daha sonra dağıldı.

Editör: TE Bilisim