Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından fahri doktora verildi. Üniversitenin Zeytinburnu'ndaki kampüsünde düzenlenen törende cübbe giyen Bayraktar, doktoranın kendisine verilmesini 'onurlu bir paye' olarak niteledi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili programa katılan Bakan Bayraktar, öğleden sonraki programında fahri doktora törenine katıldı. Üniversitenin Zeytinburnu Merkezefendi'deki yerleşkesine gelen Bayraktar, üniversite hakkında bilgi aldı.

Merkezefendi'deki Topkapı Kampüsü'ndeki törene; Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Rektör Prof. Dr. Musa Duman, Mütevelil Heyeti Başkanı Prof.Dr. Hikmet Özdemir, Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende Bayraktar'ın öz geçmişi okundu.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, üniversitelerinin 2010 yılında kurulduğunu belirterek fakülteler ve eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin son 30 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Duman, eskiden yapılardaki çarpıklık ve bu çarpıklıkların neden olduğu sorunları anlattı.

FSM Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fevzi Yılmaz Bayraktar'a fahri doktora verilmesinin gerekçesini açıkladı. Yılmaz, Bayraktar'ın gecekondulaşmanın önlenmesi yenileme ve dönüşüm alanlarında yaptığı hizmetlerinden dolayı doktora verilmesine karar verildiğini belirtti.

Rektör Duman, konuşmaların ardından Bayraktar'a diploma vererek cübbe giydirdi.

Bakan Bayraktar, doktorasını aldıktan sonra teşekkür konuşması yaptı. Çağ açıp çağ kapatan bir sultanın ismini taşıyan üniversitenin verdiği fahri doktorayı almaktan mutlu olduğunu kaydetti. "Bu payeyi saygıyla taşımaya gayret edeceğim" diyen Bayraktar, üniversiteler ile birlikte olmaya devam edeceğini ifade etti. Bayraktar, "Doktora payesinin bana lütfedilmesi benim için büyük bir onurdur. Sevdiğim bir ismi taşıyan üniversite ve sevdiğim arkadaşlarımın bunu düşünmelerine çok teşekkür ediyorum. Son derece onurlu bir paye" dedi.

Mütevelli Heyet i Başkanı Prof.Dr. Özdemir tören sonunda Bakan Bayraktar'a hediye takdim etti.

Editör: TE Bilisim