Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Hüseyin Üzmez davasında 16 yıl hapse çarptırılan annenin cenazesi toprağa verilmek üzere Adli Tıp'tan alındı.

Bursa'da yazar Hüseyin Üzmez'in 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla açılan davada 16 yıl 6 ay hapse çarptırılan anne Livaze Ç. cezaevinde hayatını kaybetti. Kalp krizinden öldüğü belirtilen Livaze Ç.'nin (40) cenazesi, kesin ölüm sebebinin bulunması için Bursa Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Burada işlemleri tamamlanan Livaze Ç.’nin cenazesi, annesi Emine Akbaba, kız kardeşi Esma Ünver, eşi Bekir Ç. ve kızı B.Ç. ile yakınları tarafından alındı.

Kızının suçsuz olduğunu belirterek gözyaşı döken Livaze Ç.’nin annesi Emine Akbaba, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanına söyleyin, Başbakan’a söyleyin. Onlara vatandaşlık hakkım haram olsun. Yavrumu suçsuz günahsız yere koydular cezaevine. Yavrumu onlar suçsuz koydular cezaevine, onlara torunlarımın hakkını helal etmiyorum. Bütün milletvekillerine hakkımı helal etmiyorum. Yavrumun namusunu, iffetini sokağa döktüler.”

Kızına iftira atıldığını savunan acılı anne, şöyle devam etti: “Bunları kim yavrumun başına bela etti ise bu iftiraları kim attı ise yavruma, onların iki cihanda da elimiz yakalarında olacak. Yavrum dayanamadı, hasta idi, şekeri vardı. Cezasını çekmişti. 4 yıldır beraat etmişti. Suçsuz günahsız koydular yavrumu cezaevine, bir de 16 yıl ceza verdiler. Yavrumun gelip bir evini görsünler, yatacak yatağı yok. 3 tane çocuk ortalıkta kaldı. Çocuklarının giyecek ayakkabısı yok.”

Livaze Ç.’nin kız kardeşi Esma Ünver, “Onlar Allah’ından bulacaklar. O çocukların hesabını verecekler. Bize değil ama Allah'a verecekler. Yetim çocuklar kaldı suçsuz günahsız. Dirisini aldılar, ölüsünü veriyorlar. Var mı böyle bir adalet.” şeklinde konuştu. Ölüm sebebinin sorulması üzerine Esma Ünver, “Ben söyleyeyim nedenini. Bu damgaya dayanamadı, kalp krizi geçirip öldü. Benim kardeşim bir karıncayı incitecek bir kadın değildi.” dedi.

Cenazenin alınması sırasında sinir krizleri geçiren Livaze Ç.’nin kızı B.Ç.’yi yakınları teselli etmeye çalıştı. Livaze Ç.’nin yakınları, gazetecilerin görüntü almasına tepki gösterdi. Gazetecilere saldıran bazı yakınlarını ise vatandaşlar teselli etmeye çalıştı. Bazı gazeteciler sandalyeler ile kendini savunmaya çalıştı. Adli Tıp'tan alınan cenaze toprağa verilmek üzere İnegöl’e götürüldü.

Editör: TE Bilisim