Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, 1 Mayıs’da yaşanan olaylar nedeniyle Başbakan, İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi ile suç işlediklerini iddia ettikleri diğer kamu görevlilerinden şikayetçi oldu.

Avukatlar, İstanbul Adalet Sarayı’nda savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dilekçede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve soruşturmada kimlikleri tespit edilecek olan kolluk görevlileri şüpheli olarak gösterildi. Şüpheli olarak belirtilen isimlerin işkence, kötü muamele, adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, ifade özgürlüğünü engelleme ve görevi kötüye kullanmak suçlarından cezalandırılması istendi.

Dilekçede yaralanan bazı göstericilerin isimleri de yer aldı. Ancak basına yansıyan görüntülerde arkadaşlarının attığı taş ile yaralandığı görülen Serdal Gül adlı eylemcinin de gaz bombası fişeğinin kafasına isabet etmesiyle yaralandığı belirtildi.

Avukatlarla birlikte bir grup adliye önünde açıklama yaptı. Avukat Güray Dağ, “Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmak için buradayız. Başbakan, İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü ve suç işleyen diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Dün yaralananlarla ilgili olarak da şahıslar adına da suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

Avukat Emrim Deniz Karatanı ise emekçilerin canına kastedildiğini savundu. Karatanı, “2013 1 Mayıs’ı tıpkı 1977, 1996, 2007, 2008 ve 2009 1 Mayısları gibi kanlı 1 Mayıs olarak tarihe geçmiştir.” diye konuştu.

Basında yer alan görüntülerde arkadaşlarının attığı taş ile yaralandığı görülen Serdal Gül’ün kardeşi Sercan Gül, kardeşinin durumunun kritik olduğunu ileri sürdü. Gül, “İyi gelişmeler var. Gaz bombası kapsulü geliyor kafasına. Yakın mesafe atışla kafa hedef alınarak öldürücü biçimde darbe alıyor kafasına. Doktorla ilk konuştuğumda da ‘kafada kırığı tespit edeceğiz’ dedi. Ne olduğunu soduğumda ‘biber gazı bombası gelmiş’ dedi. Zaten görüntülerde de gözüküyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim