Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Hakkari halkının isteği barıştır, kardeşliktir, çatışmaların, ölümlerin bir an önce bitmesidir.'' dedi.

İncelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye gelen Tanrıkulu, Hakkarililerin sorunlarına ortak olmak ve yaşanılan sorunları rapor halinde Ankara'ya iletmek için kente geldiğini söyledi. Tanrıkulu, kentteki devlet yatırımlarının güvenliğe yönelik olduğunu, kentte bu tür yatırımlar dışında istihdam sağlayıcı tek bir yatırım olmadığını öne sürdü.

Hakkari halkının ekonomik olarak sorunlarının çözülmesini, eğitim hizmetlerinin daha kaliteli hale gelmesini istediğine dikkati çeken Tanrıkulu, "Hakkari'nin isteği, bölgenin isteği barıştır, kardeşliktir, çatışmaların, ölümlerin bir an önce bitmesidir. Bölgenin huzuru, Kürt meselesinin barışla, demokrasiyle, özgürlükle, adaletle, eşitlikle çözülmesinden geçiyor." diye konuştu.

Bir gazetecinin, BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili sorusuna Tanrıkulu, şu yanıtı verdi: "Ben daha önce ifade etmiştim. 'Başbakan bunu göze alamaz, ateş ile oynuyor' demiştim. Sözlerinin nasıl ağır travmalar yaratığını biliyoruz. Nitekim şu an sorun dondurulmuş durumda. Umarız bir daha gerçekten ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, söz ve söylem kullanmaz. Dokunulmazlık konusu CHP bakımından bir ilke meselesidir. O ilke de 'milletvekillerinin parlamento çalışmalarında kürsü dokunulmazlığı olarak adlandırılan dokunmazlıkla olması' gerektiği yönünde. Bunun dışında bir olaydan hareketle veya bir siyasal partiye yönelik dokunulmazlığın kaldırılmasını doğru bulmuyoruz."

    Tanrıkulu, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bir süre önce Esendere Sınır Kapısı'nda Türk bayrağının indirildiği' yönündeki açıklamalarını da değerlendirdi. Tanrıkulu, "Hakkarililerin bayrakla bir sorunu yok. Hakkarililer bayrak üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyor. Sayın Genel Başkanımız da Başbakan'a, 'sen yurttaşlara bayrak dersi vereceğine ilk önce sorumluluğunda olan bir karakolda bayrak niye yok- Onun cevabını ver' demiştir. Bu toplumun ortak değeri olan bayrak üzerinden siyaset yapılmasını, kabul etmiyor, doğru da bulmuyoruz. İşte Cumhuriyet Halk Partisi burada, bayrakta burada." şeklinde konuştu.

    Açıklamasının ardından çarşı merkezinde bir süre gezerek vatandaşlarla sohbet eden Tanrıkulu, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ve Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş ile Vali Orhan Alimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim