Toplumsal hafızaya neredeyse ezberletilerek kazınmış “CHP asla tek başına iktidar olamaz” diye bir fiili gerçek var. CHP yüzde otuz oranını asla genel seçimlerde ittifaksız geçemez. Sanki CHP’ye millet tarafından müzmin muhalefet görevi verilmiştir. Parti ve millet tarafından kabullenilmiş bu algı, toplum belleğine yerleşmiştir.

Buda CHP de bir muhalif siyasi genetiğe dönüşmüştür. Aslında CHP bir demokrasi, iktidar ya da muhalefet siyasetin mektebi olmalıdır. Cumhuriyetin kuruluş değerlerinin örnek savunucusu ve riyasız uygulama modeli olması gerekmez mi? Bu peşin hükmün veya yerleşen algının değişmesi mümkün değil mi?

Değiştirme çabası yeterli değil midir? Siyaset, iktidara gelme engellerini aşma planı ve sanatı çözüm üretme bilimidir.


DÜN KOMÜNİST BUGÜN ETNİK MEZHEPÇİ

“Ülkücüleri mi hakim yapacaktım?” diyen CHP’li eski Adalet bakanı Mehmet Moğultay’ın kinci ve ayırımcı kafa yapısı, CHP’nin toplumla arasındaki yıkılması gereken bariyerdir.

İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!

CHP, Atatürk’ün tartışmasız yerli ve milli çizgisine dönmedikçe umut olması mümkün değildir. Her türlü bölücü unsura (dün komünist bugün etnik mezhepçi) açık demokrasi özgürlük maskesi ile geçit vermek, bindiği dalı kesmek, varlık sebebini yok etmektir. Atatürk’ü önce CHP yöneticileri özümseyecek, gereğini yaparak topluma güven vermelidir.

İşte o zaman insanlar, gönül rahatlığı ile oy verecektir. İstanbul, Ankara ve İzmir yerel seçim başarılarının çok iyi analiz edilmesi gerekiyor. Buradan bir milli sosyal mutabakat, milli mukavele dersi çıkarılarak milletin dini ve milli değerlerini laiklik maskesi ile aşağılamaktan kurtulması ancak samimi riyasız söylem ve eylemle olur.

Her seçim dönemi dut yemiş bülbül gibi susmak, fırsatını bulunca milli ve dini değerlere kin kusmaktır. Eski tas eski hamam olan bu anlayış, daha çok siyasi rakiplerine geri pası ile kalesinde gol görüp hep mağlup olmaktır. Bu yaklaşım siyasi rakibine çalışmaktır. Türk milleti adını, şanını, dini, imanı, demokrasiyi, aklı, bilimi savunan yerli ve milli bir CHP’ye ancak oy verir.

İşte o Atatürk’ün CHP’si Türk milletine güven dünyaya balanstır. Sırf muhalefet olsun diye takınılan tavır, iktidar olsun muhalefet olsun siyaset kurumuna müzmin güven sorunu oluşturup rakiplerini çok kolay iktidar yapmaya devam eder.

Her şey CHP’nin yerli milli Atatürk çizgisine gelişine bağlıdır.

Sabri ŞENEL / 29.01.2021

Editör: TE Bilisim