AKP’den boşalan koltuğa MHP’li üyenin gelmesinin ardından, RTÜK yeni başkanını 22 Temmuz’da yapılacak seçimle belirleyecek. MHP’ye “Başkanlığı AKP’ye kaptırmayalım” teklifini götüren CHP, dönüşümlü başkanlık formülünü sundu.

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

RTÜK’te boşalan üç üyelik için geçen hafta Genel Kurul’da seçim yapıldı. Üçüncü üyelik için MHP ve HDP arasındaki çekişmeyi kazanan MHP oldu. RTÜK yeni üye yapısıyla birlikte yeni başkanını bu hafta seçecek. AKP’den İlhan Yerlikaya, MHP’den Esat Çıplak ve CHP’den Ali Öztunç başkanlık için aday oldu. Başkanın hangi partiden seçileceğini ise MHP’li üyelerin oyları belirleyecek.

DÖNÜŞÜMLÜ BAŞKANLIK

CHP’nin, “Başkanlığı AKP’ye kaptırmayalım. Dönüşümlü başkanlık ve başkan vekilliği yapalım” önerisini MHP’ye götürdüğü öğrenildi. CHP’nin birer yıllık önerisi formülü kimin daha önce başkanlık yapacağına takıldı. CHP, “Önemli olan medya özgürlüğü, medya üzerindeki baskının kalkması” diyerek MHP’ye “AKP’yi bu koltuğa oturtmayalım” baskısını ise sürdürüyor. MHP’nin bu teklife karşı tutumu Meclis Başkanlığı seçiminin ardından koalisyon tartışmalarında önemli bir gösterge olacağı belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim