Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, belediye başkanı tarafından makamından kovulmaktan beter hale getirildiğini iddia etti. Başkan Sekmen ise CHP Milletvekili Doğan'ı makamından kovmadığını ancak, nezaket sınırları içerisinde muhtarlar ile ilgili küçük bir tartışma yaşandığını söyledi.

30 Haziran seçimlerinde HDP'ye yüksek oranda oy çıkan Hınıs ve Tekman ilçelerine Büyükşehir Belediyesinin hizmet sunmadığı iddiasıyla, CHP'li Milletvekili Doğan, beraberinde partisinin Erzurum il başkanı ve 35 muhtarla Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'den randevu alarak makamında ziyaret etti. Gecikmeli olarak randevulu toplantısına katılan Başkan Sekmen, iddiaya göre, Milletvekili Doğan'ı ve beraberindeki heyeti siyasi nezaketten uzak olarak kabul ettiğini aktarıp, kovulmaktan beter bir muameleye maruz kaldığını söyledi.

CHP Milletvekili Selina Doğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanına yaptığı ziyaret sonrası partisinin Erzurum İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Başkan Sekmen'in muhtarlarla görüştüğünü ve kendisinin de Erzurum'a gelmesine gerek olmadığını kaba bir üslupla dile getirdiğini aktardı. Milletvekili Doğan, "Yerel sorunları görüşmek üzere kendisiyle (Mehmet Sekmen) randevu aldık. İçeri 10- 15 dakikalı gecikmeli olarak girdi. Muhtarlar başka bir odada bekliyordu. Ben, avukat, il başkanım ve üyemiz 35 dakika boyunca bekledik ve sonrasında başkan geldi. 'Ben muhtarları dinlemeyeceğim. Sizin de gelmenize gerek yoktu. Ben onlarla görüşüyorum. Ben din, dil, ırk ayrımı gözetmeden hizmet götürüyorum ama sorundan dünden bugüne hallolmuyor.' dedi. Ben de başkan, biz geldik bir kere daha dinleyin bizi dedik. 'Hayır gerek yok' dedi. Sonra tansiyon yükseldi. 'Oy verselerdi' dedi. Ondan sonra ayrılmak zorunda kaldık ve yazıklar olsun dedik. Kovulmaktan beter edildik. Bir milliyetperverlik vardır doğuda ama, onu görmedik. Öncelikle görevini kötüye kullanan ve açıkça partizanlık yapan bu belediyecilik anlayışını kınıyoruz, kamuoyunun vicdanında yargılıyoruz sayın belediye başkanını ve mahkum ediyoruz. Muhtarlar temel yurttaşlık haklarını dile getirmek için onca yolu geldikleri halde onlar da ayrı odadaydı güvenlik görevlileri yaka paça belediyeden dışarı çıkarıldı. Siyasi ahlakla, nezaketle belediyecilik anlayışı ile bağdaşmayan bu uygulamayı bir kez daha şiddetli kınıyoruz." dedi.

Doğanay, yaşadıkları saygısızca tutumu Meclis Kürsüsünden de gündeme getireceğini sözlerine ekleyerek, yaşadıkları olayı kınadıklarını söyledi.

CHP İl Başkan Yardımcısı Lokman Duman da Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'in siyasi nezaketten yoksun olarak kendilerini karşılamasının şaşkınlığını dile getirerek, "Sayın belediye başkanımızın neden böyle bir tepki ile bize karşıladığını anlamış değilim." diye konuştu.

SEKMEN: ASLA MAKAMDAN KOVMA OLMADI

AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, CHP Milletvekili Selina Doğan'ı makamından kovmadığını ancak nezaket sınırları içerisinde muhtarlar ile ilgili küçük bir tartışma yaşandığını belirterek, şunları söyledi: "Sayın Milletvekilini iyi niyetli bir karşılama oldu. Asla makamdan kovma gibi bir olay yaşanmadı. Nezaket sınırları içinde görüşme oldu. Sayın Doğan'a 'Aynı bölge milletvekili değilsiniz neden birlikte muhtarları dinleyelim' soruma cevap vermedi. Bu nedenle küçük bir tartışma oldu. Başka problem olmadı. Toplantının devamında muhtarları dinledik." dedi.

Editör: TE Bilisim