MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Ergenekon davasına izleyici olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in TBMM'ye yazı yazarak Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun raporunun ve eklerini istemesini eleştirdi. Sanıkların bugüne kadar tutuklu yargılanmalarının bir temeli olmadığını iddia eden ve Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay'ın halkın iradesi ile seçildiğini belirten Tezcan, "Mahkemeyi halkın sesine kulak vermeye davet ediyoruz." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasını izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın da aralarında bulunduğu 8 milletvekili, duruşmaya verilen öğle arasında basın açıklaması yaptı.

CHP'li vekiller olarak duruşmayı her gün takip edeceklerini belirten Tezcan, "Ergenekon davası burada yargılananların davası olmaktan çıkmıştır. Ergenekon davası adaletin yargılanmaya çalışıldığı ve bu anlamda adalete ihtiyaç duyan milyonlarca insanın davası haline gelmiştir." dedi.

İnsanların 13 Aralık günü esas hakkındaki mütalaanın açıklanmasının beklentisi içinde olduğunu belirten Tezcan, "Savcılık heyeti, Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun raporunu istedi. Şu anda mahkemenin bu raporu getirtip getirtmeyeceğini bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

Savcılık makamının bu raporu neden istediğini anlamadıklarını belirten Tezcan, "Devam eden bir soruşturmayla ilgili Anayasa gereği TBMM'de Meclis araştırması yapılamaz. TBMM'deki komisyon siyasi ağırlıklı bir komisyondur. İktidar partisi milletvekillerinin ağırlığıyla oluşan bir komisyondur. Bu noktada CHP milletvekilleri bu rapora muhalefet şerhi vermiştir. Savcılık makamı taraflı olarak açıkça belli olan ve bizim itirazlarımız olan böyle bir raporu bu davaya delil olarak istenmesini talep etmiştir. Bu bile başlı başına savcılığın hangi siyasi saiklerle hareket ettiğini açıkça ortaya koymuştur." şeklinde eleştiride bulundu.

Tutuklu sanıklardan Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal'ın, halkın iradesi ile seçildiğini belirten Tezcan, "Mahkemeyi halkın sesine kulak vermeye davet ediyoruz. Biran evvel hüküm kurulmasa bile tahliyeler konusunda karar verip bu haksızlığa bir nebze olsun bu aşamada son vermelerini bekliyoruz. Çağrımız budur." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim