Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İmralı tutanaklarının bir gazetede açıklanmasını eleştirerek, "Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir demokrasi anlayışı olabilir mi?" dedi.

Oran, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile birlikte CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Genişletilmiş Teşkilat Toplantısı'na katıldı. Oran, burada yaptığı konuşmada, birlik beraberlik için çalışmak gerektiğini dile getirdi.

"HİTLER, MUSSOLİNİ BİLE BU HADDE GELMEMİŞTİ"

Barış sürecine değinen Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İmralı tutanaklarının bir gazetede açıklanmasını eleştiren sözlerine tepki gösterdi. Oran, şunları dile getirdi: "Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir demokrasi anlayışı olabilir mi? Anayasamızın 28. maddesi 'Basın hürdür, sansür edilemez' diyor. Bu Başbakan'ın bu ifadelerini Hitler, Mussolini'ler bile bu hadde gelmemişlerdi. Anlaşılır gibi değil. Atatürk gazetecilere, 'Gazeteciler, gördüklerini, bildiklerini, samimiyetle ifade etmelidirler' demiş. Atatürk'ün söylediklerine bakın, Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığına bakın. Böyle bir şey olabilir mi?"

"HAKKARİ'DE İL BİNAN YOK"

Başbakan Erdoğan'ın Balıkesir'de yaptığı konuşmada 'Türk bayrağını burada dalgalandırdığımız gibi Hakkari'de de dalgalandırıyoruz' dediğini ifade eden Oran, şu eleştiriyi yaptı: "Başbakan bunu duysun. Bilgilerini kontrol etsin. Ağzından çıkanı kulağı duysun. Gerçek olmayan şeyleri de konuşmasın. Sayın Başbakan, senin Hakkari'de il teşkilatın var mı? 2008'de vardı haksızlık etmeyelim. Özel İdare binasında 24 saat otomatik silahlı insanlarla korunuyordu. Sayın Başbakan bak bakalım bugün senin Hakkari'de il binan var mı, eşyaları kaç aydır hangi depoda. Bırak il binasını, sen il başkanına sahip çıkamadın. Hangi bayrağı dalgalandırmaktan bahsediyorsun. Senin il başkanını 31 gün dağa kaldırdılar, sen oturdun seyrettin. Sen neden bahsediyorsun."

Editör: TE Bilisim