Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri İlhan Cihaner, Süleyman Çelebi ve Hüseyin Aygün, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonda tutuklanan avukatlara destek olmak için adliyeye geldi. Milletvekilleri, soruşturmanın sorumlusu olarak hükümeti suçladı.

Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 7 ilde düzenlenen operasyonda aralarında Grup Yorum üyeleri ve avukatların da bulunduğu 97 kişiyi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan zanlılardan bir kısmı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Mahkemeye çıkarılan 9 avukat tutuklandı.

Soruşturmada gözaltına alınan avukatlara destek vermek amacıyla CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Süleyman Çelebi ve Hüseyin Aygün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

2003 yılında verilen bir emrin 2013 yılında Ürgüp’te yerine getirildiğinin iddia edildiğini söyleyen İlhan Cihaner, “Yapılan operasyon sonrası 11 çelik kapı ile başlayan dezenformasyon medyaya el altından servis edilen belgelerle devam ediyor.” dedi.

Operasyonun hukuki olmadığını ileri süren Hüseyin Aygün de, “İşkenceciler ilk defa Engin Çeber davasıyla mahkum edilmişlerdi. Bu dava çeşitli ayak oyunlarıyla yeniden yerel mahkemeye gönderildi. Bu önemli işkence davasının avukatlarından Taylan Tanay tutuklandı. Bu olay polisin bir manipülasyonudur.” iddiasında bulundu.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınıp mahkemede serbest bırakılan Avukat Efkan Bolaç ise, savcılık sorgusunda nelerin sorulduğu yönündeki soru üzerine, “1990’lı yıllara ait bir belgeleme ve raporlama var. Bu raporlama ile ilgili sorular soruldu. Başka soru sorulmadı. Tutuklamaya sevk olma sebebim; Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) eski başkanı olmam. Olay ÇHD ile alakalı. ÇHD’nin hak ihlallerinin üzerine gitmesi bir şeyleri tetiklemiş.” diye konuştu.

Tutuklanan şüphelilerin avukatları da ÇHD’nin kurulduğu 1974 yılından beri adalet ve devrimciler için mücadele ettiğini söyleyerek, soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim