Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
 Toplantıya MHP Iğdır milletvekili adayları İsa Yaşar Tezel, Sefer Karakoyunlu, Iğdır İl Başkanı Özcan Gürsoy ile partililer katıldı.
Tezel, yaptığı konuşmada, yapılan seçimin adil olmadığını, MHP'nin seçime eşit şartlarda girmediğini söyledi.

Seçimi kazanmamaları için diğer partilerin provakasyonlarına maruz kaldıklarını belirten Tezel, memur ailelerine yönelik "oylarınızı bize vermezseniz çocuğunuzu işten çıkartırız" şeklinde baskılar yapıldığını, muhtarların da "buradan bize oy çıkmazsa hiçbir yatırım, hiçbir işinizi yapmayacağız" sözleriyle tehdit edildiğini iddia etti.

Kendilerinde bunların ispatları olduğunu ifade eden Tezel, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin adayının kendi köyünden aldığı oy ortada, bizden aldığı oy ortada. Bizim köylerimizden aldığı oy ortada. Bu neyi gösteriyor? Maalesef tehdit tutmuştur, tehditler işe yaramıştır. Seçim süreci boyunca yıpratılmak istendik. Kaybetmemizin bir başka nedeni de CHP'den aday olan arkadaşımız. Elimde belgem var. Çok büyük menfaatler karşılığı bu şehire geldiler. Geldikleri gün 'MHP'yi bu şehirde yok etmeye geldik' dediler. Onurlu ve şerefli bir siyaset yapmadılar. Kadınlarımıza ve bize saldırmak istediler. Bu şehri kan gölüne çevirmek istediler. Birliğimizi bozmaya çalıştılar. Allah'a şükür sağduyulu davrandık, birliğimizi bozmadık. 26 bin şerefli insanla bu seçimin galibiyiz."


Iğdır'da HDP'nin 2 milletvekilliği kazanmasının ardından, milletvekili çıkaramayan MHP ve CHP'li Azeriler arasında dün gece gerginlik çıktı. MHP'li gençler, Azeri oylarını böldüğü gerekçesiyle CHP'den aday olan eski milletvekili Adil Aşırım'a tepki gösterdi. İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, evinin önünde güvenlik amacıyla polis görevlendirdiği Aşırım'a, "Bizim bilgimiz olmadan dışarıya çıkmayın" dedi.

DSP'den 1995 seçimlerinde Iğdır Milletvekili seçilen ve kısa bir süre sonra "Ben sağın da sağındayım" diyerek ANAP'a geçen Adil Aşırım (51) CHP'den Iğdır milletvekili adayı oldu. Daha çok Azerilerin oyuna güvenen CHP, 7 Haziran genel seçimlerinde sadece 3 bin 463 oy alabildi.

MHP ve CHP'li Azeriler Arasında Gerginlik

Öte yandan iki milletvekili çıkaran Iğdır'da seçimleri HDP'li Mehmet Emin Adıyaman ile Azeri kökenli Kıznas Türkeli kazandı.

CHP'li aday dün akşam saatlerinde kardeşleriyle birlikte Bağlar Mahallesindeki Vali Yolu Caddesinde gezintiye çıktı. Bu sırada bir yerel gazete muhabiri Aşırım'ın yanına giderek "Seçimden önce 25 bin oy alacağınızı söylüyordunuz. Ancak 3 bin 500 civarında oy aldınız" dedi. 

Soruya sinirlenen Adil Aşırım, gazeteciyle tartıştı ve ardından iddiaya göre küfür edip, yumruk attı. Çevrede bulunan MHP'liler ise Aşırım'ın Azerilerin oyunu böldüğü gerekçesiyle tepki gösterdiler. Olayın büyümesi üzerine Vali Yolu Caddesi'ne gelen polisler Aşırım ve kardeşlerini bölgeden uzaklaştırdı. Güvenlik gerekçesiyle Adil Aşırım'ın evinin önüne 2 polis görevlendirildi.

Seçimlerde MHP'den aday olan TRT Ankara Radyosu eski uzmanlarından İsa Yaşar Tezel, tepki gösteren grubu sakinleştirmek için bir konuşma yaptı. Tezel kalabalığa seslenelerek, "Bizleri birbirimize düşürmek isteyenler var. Bunlara fırsat vermeyelim. İhanet ettiklerini bu şehir biliyor. Mağduriyeti oynamak, kafasının kırılması için bunu yapıyor ama buna fırsat vermeyeceğiz. Provokasyonlara gelmeyeceğiz. Bu millet onları lanetle anacak" diye konuştu. 

Kalabalığın dağılmasından sonra Adil Aşırım'ın evine giden İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, eski milletvekilinden dışarı çıkmamasını istedi. Adil Aşırım ise Yüksel Babal'a telefonu göstererek sosyal medya üzerinden Azerilerin oyunu böldüğü gerekçesiyle küfür mesajları geldiğini bildirdi. Bunun üzerine Yüksel Babal, "Sayın vekilim niye çıktınız dışarıya? Bunu yapmayın ne olur? Bak şehri ayaklandırdın. Bizim bilgimiz olmadan dışarıya çıkmayın. Geliyorsanız gelin hakkınızda şikayetini alalım. Ne olur, lütfen"diye uyardı. 

Editör: TE Bilisim