Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
 Henri Barkey: 1 Kasım'da da ya aynı sonuç çıkacak ya da HDP Meclis'e giremeyecek ve şehirler havaya uçacak.

Financial Times gazetesi, Türkiye’de yaşananlara ilişkin yaptığı haberinde CIA’in Türkiye uzmanı olarak bilinen akademisyen Henri Barkey’in görüşlerine yer verdi. FT’ye çarpıcı tespitlerde bulunan Barkey “Erdoğan her halükarda bir kaybet-kaybet durumuyla karşı karşıya. Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak. Ya da HDP meclise giremeyecek ve şehirler havaya uçacak” dedi.

DEMİRTAŞ’IN CİZRE YOLCULUĞU….

Financial Times gazetesi ayrıca aralarında Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu HDP’li milletvekillerinin Cizre kırsalında polis tarafından durdurulduğunu belirterek “Manzara üç ay önceki seçimlerde kalıpları yıkan ancak şimdi devlet ile militanlar arasında sıkışan HDP’nin yaşadıklarını özetliyor. Partinin Eş Başkanı, bazı milletvekilleriyle, polis tarafından kuşatılan bir çorak bir bayırda saatlerce mahsur kaldı” diye yazdı.

KCK AYAKLANMA ÇAĞRISI YAPTI

Türkiye’de son aylarda yaşanan terör saldırılarının analiz edildiği haberde “HDP teröristlerle aynı saftaymış gibi hedef alınıyor. Parti, PKK’nın düzenlediği saldırılar nedeniyle de zarar görüyor. Ordu 1100 PKK’lının öldürüldüğünü söylüyor. Şiddet Türkiye’nin en büyük şehirlerine yayıldı. HDP binaları ateşe veriliyor. Kürtlerle bağlantılı bir yapı (KCK) dün ayaklanma çağırısı yaptı.” ifalerine yer verildi.

1 KASIM SONRASI İÇİN ÜRKÜTÜCÜ YORUM

Haberde uzman olarak görüşlerine başvurulan CIA’nin Türkiye uzmanlarından Henri Barkey ise dehşet dolu bir analiz yaptı. Barkey “Erdoğan her halükarda bir kaybet-kaybet durumuyla karşı karşıya. Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak. Ya da HDP meclise giremeyecek ve şehirler havaya uçacak” dedi.
Editör: TE Bilisim