Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan Ermeni zulüme dünyanın sessiz kalmasının insan haklarına karşı iki yüzlülük olarak değerlendirdi. Dağlık Karabağ’daki Ermeni işgalinin bir an önce sona ermesi gerektiğini belirten Çiçek; “Toprak bütünlüğünün tesis edilmesi Kafkaslar’da ki barış ve istikrarın olmazsa olmaz şartıdır.” dedi.

Ankara Bilkent Otel’inde düzenlenen “Haydar Aliyev Dünyasında Kültür ve Sanat” konulu konferansın yemeğine Meclis Başkanı Çiçek ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katıldı. Yemekten önce bir konuşma yapan Çiçek, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ne atıfta bulunarak Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan Ermeni işgalinin görülmemesini insan haklarına yapılan iki yüzlülük olarak dile getirdi. Karabağ’da bir milyon insanın işgal altında yaşamasına dünyanın sessiz kalmasının anlaşılır olmadığını anlatan Çiçek; “İnsan hakları adına yapılan, insan haklarına aykırı uygulamalar Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinin görülmemesi, dünyanın sessiz kalması anlaşılır değildir. Daha doğrusu iki yüzlülüktür insan haklarına. Bu işgalin sona erdirilmesi toprak bütünlüğünün tesis edilmesi Kafkaslardaki barış ve istikrarın olmazsa olmaz şartıdır.” şeklinde konuştu.

Çiçek konuşmasında ayrıca Aliyev’in Azerbaycan’a yaptığı katkılardan da övgülerle söz etti. Azerbaycan’ın bugünlere gelmesinde Aliyev’in büyük rol oynadığının altını çizen Çiçek, Azerbaycan’ın istikrarlı bir şekilde yükselmesinde Aliyev’in maceradan uzak, kararlı uygulamalarının büyük etkisi olduğunun altını çizdi.

Editör: TE Bilisim