DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün "saman bulamayan üreticiler hayvanlarına makarna yediriyorlar" açıklaması tepkileri de beraberinde getirdi. Çiftçilik yapan ve olayın muhatabı Bülent Aktürk, CHP'li vekile tepki göstererek "Makarnayı bulsak kendimiz yeriz." dedi.

Ensar Öğüt'ün Meclis'te dile getirdiği "Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Akşar Beldesi'nde hayvan yetiştiricisi Bülent Aktürk'ün hayvanlarına makarna yedirmek zorunda kaldığı" yönündeki iddiası bizzat Aktürk tarafından yalanlandı. 7 kişilik bir aileye at arabacılık yaparak baktığını ifade eden Aktürk, vekilin Akşar beldesine geldiğini söyledi.

Öğüt ile birlikte 40-50 kişilik bir grubun ahırın önüne geldiğini anlatan Aktürk, "Yanında CHP Milletvekili adayı Yaşettin Kışlak da vardı; seçimi kaybetti. Yaşettin Kışlak beni kenara çekerek sana ve hayvanlarına bir sıkıntı olmayacak. Sadece hayvanların önüne makarna dökeceğiz, bakalım hayvanlar yiyor mu? Kışlak'a 'bu adamları niye benim ahırımın önüne getirdin' dedim. 10-15 dakika sonra konuşmasını bitirdikten sonra ahırıma geldi. Makarnayı bizim ahırın önünde sıcak suyla haşladılar. Dananın önüne döktükleri sırada, makarnalar döküldü. Ben de o sırada kızdım: 'Bu bir nimettir, biz buyup yiyemiyoruz siz getirip bunu yere seriyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"OT YEDİRİYORUZ"

Saman bulunamadığı için makarna yedirdiği iddialarının doğru olmadığını vurgulayan Aktürk, makarnayı bulsalar kendilerinin yiyeceğini kaydetti. Otlarının bulunduğunu dile getiren Aktürk, saman olmasa da ot yedirdiklerini ifade etti. Köyde hayvanlarına makarna yediren çiftçi bulunmadığına dikkat çeken Aktürk, "Bunların hepsi iftiradır. Beni kendilerine alet ettiler. Mevlam onlardan sorsun. Ben dün akşamdan bu yana dışarı çıkamıyorum. Çok utanıyorum. Beş kardeşim, sadece kardeşlerimin değil komşularımın yüzüne bakamıyorum. Bu kadar ki unatıyorum. Çünkü bana diyecekler ki 'makarnacı hayvanlarına makarna yediriyor' Biz bu kadar düşmedik." diye konuştu.

Kandırıldığını ve hiçbir şeyden haberi olmadığını belirten Aktürk, bugüne bir şeref ve vicdan üzerine geldiklerini söyledi. "Bizi niye mağdur ediyorsunuz; köylüyüz diye üçüncü sınıf adam mıyız?" diye soran Aktürk, "Benim ot var samanım yok. Mevlam birgün kapı açar samanımı da alırım. Sen eğer siyaset yapıyorsan git Göle'de yap, Ardahan'da yap. Sen niye gelip Erzurum'da siyaset yapıyorsun; niye beni alet ediyorsun?" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim