MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Ankara Elmadağ Halk Eğitim Merkezi ilçedeki çiftçiler için 'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursu başlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumunca uygulamaya konulan Kırsak Kalkınmayı Destekleme Projesi (IPART) kapsamında açılan kursa 86 çiftçi katılıyor.

Kurs sonunda belge verilecek çiftçiler, Avrupa Birliği'nin (AB) yüzde 65'e varan hibe kredilerinden yararlanma imkana kavuşacak. Çiftçiler, projelerini AB'ye sunabilmeleri için Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği belgesini almak zorunda.

Destekleme programı kapsamında; süt ürünleri, her türlü et üretimi, meyve yetiştiriciliği, su ürünleri, arıcılık, gıda ürünleri gibi alanlarda proje karşılığı destek veriliyor.

Elmadağ Halk Eğitim Müdürü Mehmet Güven, "Çiftçilerimiz Avrupa Birliği projesi olan IPART programından yararlanabilmek için en asgari düzeyde dahi olsa bir eğitim almak ve belge sahibi olmak zorunda biz Halk Eğitim Merkezi olarak çiftçilerimizin bu tür taleplerini karşılayacak konumdayız." dedi.

Editör: TE Bilisim