Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Eyüp Sultan ve Şehzade Camii çevresindeki çınar ağaçlarının asitle kurutulduğu iddiası, vatandaşların da tepkisine yol açtı. Vatandaşlar, herkesin tarihi dokuya ve doğaya sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Eyüp Sultan Camii ile Şehzade Camii çevresindeki çınar ağaçlarının önce matkapla delindiği, daha sonra da asit enjekte edilerek zehirlendiği iddia edildi. Zaman Gazetesi’nin üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, kuruyan ağaçlar daha sonra yetkililer tarafından kesildi.

Söz konusu ağaçların bulunduğu alanın İstanbul Türbeler Müze Müdürlüğü’ne bağlı olduğu ve olayın geçen yıl temmuz ayında meydana geldiği iddia edildi. Olayı basından öğrenen vatandaşlar da duruma tepki gösterdi.

Çınarların da Osmanlı’dan miras kalan tarihi değerlerden olduğunu vurgulayan Ömer Tekin, uygulamanın yanlış olduğunu ifade etti. Tekin, çınarlarla birlikte ecdadın daha fazla hissedildiğini söyledi. Bazı vatandaşlar olayı terbiyesizlik olarak nitelendirdi. Tarihe sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, yetkililerin duyarlı olması gerektiğini kaydetti.


Editör: TE Bilisim