Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Adana’da dayısı ile birlikte dolmuş durağı görevlisini öldürdükleri iddiası ile yargılanan ve cinayete yardımdan ceza alan şahsın cezası, Yargıtay’da bozuldu. Cinayet esnasında maktulü ayaklarından tuttuğunu söylediği için 20 yıl hapse mahkum edilen yeğenin cezası mahkeme tarafından yeniden yapılan yargılamada asli kusurlu bulunarak müebbede çevrildi.

Adana’da 16 Aralık 2010 tarihinde dolmuş durağı görevlisi(değnekçi) İsmail Erbek’i(51) gasp amacı ile kaçırma ve boğazını keserek öldürme iddiasıyla yargılanan Ali Y.(29) ve yeğeni Salim Ö.(20) yerel mahkeme tarafından suçlu bulunarak cezalandırılmıştı. Mahkeme, Ali Y.’yi asli kusurlu bularak müebbet hapse çarptırmıştı. Ancak yeğeni Salim Ö. ise cinayeti dayısının işlediğini, kendisinin sadece öldürülen şahsın ayaklarını tuttuğunu ifade etmişti. Mahkeme bu ifadeler üzerine yeğen Salim Ö’ye 20 yıl ceza vermişti. Ancak Yargıtay 1. Daire’ye giden dosya incelendikten sonra yeğen Salim Ö. asli kusurlu olduğu ifade edilerek karar bozuldu. Bunun üzerine Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden yapılan yargılamada dayı Ali Y. ilk yargılamada aldığı gibi cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, gasptan ise 12 yıl cezaya çarptırıldı. Yeğen Salim Ö.’ye ise bu sefer asli kusurlu bulunarak cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, gasptan ise 10 yıl hapis cezası verildi.

Olayın geçmişi
16 Aralık 2010 tarihinde dolmuş durağı görevlisi İsmail Erbek’i(51) kaçıran Ali Y.(29) ve yeğeni Salim Ö.(20), şahsı Adana merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Alihocalı köyünün kırsalına götürmüş, iddiaya göre burada aralarında yaşanan tartışma sonucu İsmail Erbek’in boğazı kesilerek öldürülmüş ve üzerindeki 200 TL alınmıştı. Şahısları taşıyan taksicinin ihbarı üzerine sanıklar yakalanarak olay aydınlatılmıştı.

Editör: TE Bilisim