MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam için sessiz protesto yürüyüşü düzenlendi.

Eğitim Fakültesi'nden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren sessiz yürüyüşe, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, KÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Temel Sarıyıldız, Prof. Dr. Sezgin Ayan, kamu kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. “Menfur Saldırıyı Nefretle Kınıyoruz” yazılı pankartla yapılan yürüyüş, Eğitim Fakültesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti.

Meydanda Kastamonu Üniversitesi adına yapılan açıklamayı okuyan Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, ''Bu elim olayı üniversitemize, Kastamonumuza ve ülkemize karşı yapılmış kabul ediyoruz, buna karşı bir ve beraberiz. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. İnsanları öldürmek, bütün hukuk sistemlerinde bütün semavi dinlerde en elim ve affedilmez bir cürüm olarak kabul edilmektedir. Dinimiz bu konuda 'Bir masumu öldürmek, bütün insanları öldürmek gibidir' diyerek hassasiyetini ifade etmiştir. Yüce Allah, Maide Suresi'nde 'Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de birisinin hayatını kurtarırsa, bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur' demektedir.'' dedi.

Üniversitenin gelişimi için gece gündüz çalışan, bütün aile düzenini bırakarak beş çocuğuyla Kastamonu'ya hizmet etmek için gelen Muhiddin Sağlam'ı bu şekilde kaybetmenin bir kat daha üzüntülerini artırdığını söyleyen Özkan, güvenlik güçlerinin en yakın zamanda katil veya katilleri yakalayacağına ve adalete teslim edeceğine inançlarının tam olduğunu vurguladı. Ali Rafet Özkan, ''Kastamonu halkının da bu canileri vicdanlarında mahkum edeceğine olan inancımız tamdır. Bizler üniversite olarak bu elim olayı kınadığımızı belirtir, merhuma Allah'tan rahmet ve kederli ailesine, üniversitemize ve tüm Kastamonu halkına baş sağlığı dileriz.'' diye konuştu.

CENAZESİ İSKİLİPTE TOPRAĞA VERİLECEK

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Genel Sekreter Muhiddin Sağlam’ın cenazesi yarın memleketi Çorum’un İskilip ilçesinde öğle namazını müteakip toprağa verilecek. Cenazeye Kastamonu’dan katılmak isteyenler için yarın sabah 07.00’de otobüs kaldırılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim