‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
İzmir'in Konak ilçesinde, köpeğini gezdirirken parkta öldürülen 28 yaşındaki İsmail Alay'ın katil zanlısı, İzmir Adliyesi Karakolu'na giderek teslim oldu. Şüpheli Hilal Hıdır Ş. (24), cinayeti işlediğini itiraf etti.

Cinayet, geçen cuma saat 21.00 sıralarında, Karataş semti Adile Naşit Parkı’nda işlendi. Yürüyüş yapmak için gelen çevre sakinleri, yerde hareketsiz bir kişinin yattığını görünce sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen görevlilerin yaptığı kontrolde, yatan kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Polis parkta çevre güvenliği alırken yapılan araştırmada, ölenin Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi son sınıf öğrencisi Alay olduğu belirlendi. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis, görgü şahitlerinin ifadesine göre belirlenen eşkal doğrultusunda, Alay’ı bıçaklayarak öldüren kimliği belirsiz kişi ya da kişileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Görgü şahitleri, Alay'ı öldüren kişinin, pitbull cinsi köpeğiyle kaçtığını anlattı. İsmail Alay’ın rottweiler cinsi "Zeyna" isimli köpeği ise uzun süre sahibinin cansız bedeninin yanından ayrılmadı. Otopside bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilen Alay'ın cenazesi, Ankara'nın Sincan ilçesinde toprağa verildi.

Polis, zanlının kimliğini tespit etmeye çalışırken Hilal Hıdır Ş., bugün avukatıyla birlikte İzmir Adliyesi'ne giderek teslim oldu. Personel kapısında görevli polislere cinayet işlediğini ve teslim olmaya geldiğini söyleyen zanlı, adliye karakoluna götürüldü. Daha sonra da ifade işlemleri için Cinayet Büro ekiplerine teslim edildi.

Editör: TE Bilisim