Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Çin’de oruç tuttukları için işkenceye maruz kalan ve öldürülen 28 Uygur Türk'ü Kayseri’de anıldı. Cuma namazı çıkışında 28 Uygur Türkü için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sonrasında Kayseri Ülkü Ocakları, Çin’i protesto etti. Doğu Türkistanlılar da Diyanet İşleri Başkanlığına tepki göstererek, Filistin’de, Suriye’de Mısır’da zulme uğrayan Müslümanlar için dua edilirken Doğu Türkistanlılar için de dua edilmesini istedi.

Çin’in Kaşgar bölgesinde oruç tuttukları için işkencelere maruz kalan ve daha sonra Çin askerlerince öldürülen 28 Uygur Türkü Kayseri’de anıldı. Cuma namazı çıkışında Kayseri Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ile Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği 28 Uygur Türk'ü için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazı sırasında Doğu Türkistanlılar gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze namazının ardından açıklamada bulunan Kayseri Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Aytaç Gezici, Doğu Türkistanlıların sahipsiz olmadığını ve her zaman soydaşlarının yanında olduklarını ifade etti. Gezici, şunları kaydetti: “Uzun yıllardan beri Çin’de Müslüman Uygur Türklerine zulüm devam etmekte, soydaşlarımız yaşam mücadelesi vermekte. Asimile edilmeye karşı mücadele eden kardeşlerimiz var. Diğer yandan da Doğu Türkistan’ın demokratik yapısını değiştirmek için çalışan zalim Çin vardır. Uygur Türkleri sorgusuz sualsiz gözaltına alınmakta, bu gözaltılar da işkence yada idamlarla sonucu ölümle sonuçlanmaktadır. Müslüman gençler alkol kullanılmaya zorlanmakta. Çin’in bu vahşet ve zulmün Kaşgar’da yeniden gösterdi. Çin polisi tarafından 28 soydaşımız acımasızca şehit edilmiştir. Keyfi uygulama yapılmaktadır. Konu Müslüman Türk olduğundan uluslararası sivil toplum kuruluşları susmuş, ileri demokrasi aşıkları üç maymunu oynamaktadır. Ülkü Ocakları olarak zalimin zulmüne karşı soydaşlarımızın yanındayız.” Aytaç Gezici, katil Çin’in ve bu zulme sessiz kalanların, işledikleri cinayetin hesabını tarih ve millet önünde mutlaka vereceklerini ifade etti.

Kayseri’de yaşayan bir Doğu Türkistanlı ise Diyanet İşleri Başkanlığı’na tepki gösterdi. Doğu Türkistan gündeme geldiğinde Ülkücü camianın meydana çıktığını ve sahiplendiğini belirterek, Doğu Türkistan meselesinin Kıbrıs şerefli milli bir meselesi olması gerektiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da istekleri olduğunu ifade ederek, dua edilirken, Filistin için Suriye için mısır için dua ederken hep birlikte ayağa kalktıklarını belirterek, Allah rızası için Diyanet’in, camide hocaların imamların hutbelerde Doğu Türkistanlılar içinde dua etmesini istedi.

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Kaşgar bölgesinde devam eden Çin işkencesinde 28 Uygur Türk'ün katledildiğini ve gerekçenin sadece Müslüman ve Türk olmaları olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim