Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!
Çinli yönetmen Fan Yu Hu, Çinli ekiple hazırlayacakları turizm yerlerinin tarihi belgeseli için Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi. Fethiye'ye hayran kaldığını belirten Hu, son günlerde yabancı basında çıkan 'Türkiye güvensiz ülke' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Hu, "İnternette Türkiye'nin güvenli olmadığına dair haberler dolaşıyor. Ben geldiğimden beri hiçbir şey görmedim. Arkadaşlarım, beni takip edenler 'Türkiye güvenli mi?' diye sık sık soruyor. Bende onlara Türkiye'nin çok güvenli bir yer olduğunu anlatıyorum." dedi.

Çin'de yayın yapan CCTV'ye turizm yerlerinin tarihi belgeseli konulu film hazırlayan Çinli yönetmen Fan Yu Hu, Türkiye'de Diyarbakır, Sur, Gaziantep, Mersin, Antalya şehirlerini gezdikten sonra Fethiye'ye geldi. Rehber Uğur Yurtbaşı ile Fethiye'yi dolaşan yönetmen Hu, hazırlayacakları tarihi belgesel filmine 2 yıl önce Şangay'da başladıklarını söyledi. Belgeselini çekecekleri yerler ile ilgili bilgi toplayan 40 yaşındaki yönetmen, belgesel için 2 yıldan bu yana çalıştıklarını ve 8 yıl daha dünyayı dolaşacaklarını belirterek, dünya turunu Amerika'da tamamlayacağını söyledi. Çinli ekiple film projesini oluşturduklarını ve bu projenin başlamasından önce kendisinin seçtiği yerlerde belgesel düzenlediklerini ifade eden Hu, şunları söyledi: "Belgesel için düzenlediğim gezilere 2013 yılında Şangay'dan başladım. Çin'deki 12 eyaleti dolaştım. Çin'den sonra Lübnan, Tayland, Malezya, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, İran ve Türkiye'ye geldim. Türkiye'den sonra Yunanistan'a gideceğim. Bu gezi 8 sene daha sürecek. Toplamda 120 tane ülke dolaşacağım. Yaklaşık 2 senedir gittiğim yerlerdeki manzaraları çekiyorum. Daha sonra benim arkamdan 35 kişilik ekip gelerek projeyi tamamlayacak."

ÖLÜDENİZ'İN MAVİLİĞİNE HAYRAN KALDI

Gezdiği yerler arasında Ölüdeniz'in maviliğinin hiçbir yerde olmadığını söyleyen Hu, "Dünyada şu ana kadar birçok ülke dolaştım. Ama Ölüdeniz'in maviliğini hiçbir yerde görmedim. Buranın manzarası, doğası harika. Çin'deki ünlü isimler burayı gördüklerinde muhakkak Fethiye'yi geleceklerdir." dedi.

"TÜRKİYE SON DERECE GÜVENLİ"

Son günlerde yabancı basında çıkan 'Türkiye güvensiz ülke' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Hu, "İnternette Türkiye'nin güvenli olmadığına dair haberler dolaşıyor. Ben geldiğimden beri hiçbir şey görmedim. Arkadaşlarım, beni takip edenler 'Türkiye güvenli mi?' diye sık sık soruyor. Bende onlara Türkiye'nin çok güvenli bir yer olduğunu anlatıyorum." diye konuştu.

Çinli yönetmen Hu, Fethiye'den sonraki durağının İzmir olduğunu, oradan da Yunanistan'a gideceğini sözlerine ekledi.Cihan

Editör: TE Bilisim