Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Osmaniye’nin Bahçe ilçesine bağlı Aşağı Karderesi Köyünde çocuklarını Norveç’ten alamayan baba, babasını ve eşini öldürdükten sonra kendi canına kıydı.

Köy muhtarı Muhammet Ali Şen, eşi tarafından öldürülen Mehtap Dağ’ın kız kardeşi ile beraber hastaneye geldiklerini belirterek, aile içinde huzursuzluk olduğunu söyledi. Muhtar Şen, Ömer Dağ’ın (40) av tüfeğiyle ilk önce babası Fazıl Dağ (83) ve eşi Mehtap Dağ’ı öldürdükten sonra saklandığını belirtti. Muhtar Şen, jandarma olay yeri inceleme ekibinin evin etrafında arama yaptığı sırada yakın mesafede silah sesi duyulduğunu aktardı. Jandarmanın silah sesine doğru gittiğinde Ömer Dağ’ın cesedini bulduğunu ifade eden Muhtar Şen, gırtlak bölümüne silah ile ateş etmesi sonucu 2 çocuk babası Ömer Dağ’ın kendi canına kıydığını belirtti.

Muhtar Muhammet Ali Şen, cinnet getiren Ömer Dağ’ın, 2 çocuğunun Norveç hükümeti tarafından kendisine verilmediğini iddia etti. Dağ’ın, bu nedenle çocuklarının kendisine verilmesi için yardım istediğini belirten Muhtar Şen, psikolojisinin bozuk olduğunu kaydetti. Muhtar Şen, yakınlarının haberi olmadığı için cenazeleri Bahçe Devlet Hastanesi morguna kendilerinin getirdiğini aktardı.

ÇOCUKLARIN DURUMU
Bir süre Norveç’te yaşayan Ömer Dağ ile eşi Mehtap Dağ, çocukları Egemen (6) ile Efecan’ın (4), sosyal hizmet uzmanlarının hazırladığı rapor yüzünden ellerinden alındığını ileri sürmüştü. Norveç’te yaşarken Mehtap Dağ, eşinden şiddet gördüğünü ileri sürüp şikayetçi olmasının ardından Türkiye’ye döndü. Mehtap Dağ’ın kesin dönüş yaptığını belirten Oslo Çocuk Mahkemesi ve sosyal hizmet uzmanları inceleme başlatarak çocukları baba Dağ’ın elinden aldı. Dağ çifti çocuklarını almak için Norveç mahkemelerine dava açmıştı.

Editör: TE Bilisim