AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Çivi ve bobinaj teli, sanata dönüşüp fuarda beğeniye sunuldu. Bursa’da geride bıraktığımız şubat ayında kurulan Tüfider Filografi Derneği üyeleri tarafından hazırlanan birbirinden ilginç eserler Bursa İnşaat Dekorasyon Fuarı'nda görücüye çıktı. Çivi ve renkli bobinaj telleri kullanılarak yapılmış
hat yazıları, bayrak ve Atatürk resmi ve birçok takımın arması gibi çok sayıda eser fuarda sergileniyor. Özellikle filografi sanatı ile süslenmiş Kabe maketi büyük ilgi görüyor.

Tüfider Filografi Derneği Başkanı Elif Alat, kurulduktan sonra tanıtım için ilk kez inşaat fuarına katıldıklarını belirterek, “Bursa’da eğitim veren arkadaşlarla bu derneği kurduk. Dernek olarak bundan sonrada ilginç çalışmalara imza atacağız.” dedi.

Filografinin unutulmaya yüz tutmuş bir sanat olduğunu anlatan Elif Alat, “Bizlerde bu sanatı gün yüzüne çıkarmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Diğer illerde de bu çalışmayı desteklemeye çalışıyoruz. Dernek olarak ilk etapta bu eğitim sürecini desteklemeye çalışıyoruz. Çünkü yetişmiş hoca yok. “ şeklinde konuştu.

Filografinin emek yoğun bir sanat olduğunu anlatan Alat, şunları söyledi: “Filografi sanatı için çivi, tel ve kavak gibi malzemeler gerekiyor. Biraz inşaat malzemesi gibi bir durum. Şu anda bu sergide genellikle hat sanatı üzerinde yoğunlaştık ama istenirse her türlü desen ve figür çalışılabilir. Burada satış yapmıyoruz. Tanıtım maksatlı buradayız. Derneğimiz de yeni olduğu için tanıtım için fuara katıldık. İlgi çok güzel ve yoğun.”

Bu sanat için bobinaj serisinin 030 milimlik bakır telini kullandıklarını anlatan Elif Alat, şunları kaydetti: “Her renk teli var. Derneğimiz bünyesinde malzemelerini de biz temin ettik. Her yerde bulunamayan malzemeler, çivisi mesela özel yapılıyor. İstanbul’dan getiriliyordu daha önce. Öğrencilerin de ulaşması sıkıntı oluyordu. Dernek bünyesinde de bu malzemelerin bulunmasına katıda bulunuyoruz. Filografinin geleceğini de parlak olarak görüyoruz. Bu sanat adına daha önce profesyonel olarak hiçbir adım atılmamış. O yüzden işimiz daha kolay olacak.”

Editör: TE Bilisim