Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lıların uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine saldırması sonucu komiser Umut Tunçay ve emniyette görevli personel Sabri Oğlak şehit oldu. Kentte akşam sokağa çıkma yasağı uygulanırken, TEOG sınavına katılacak öğrenciler uyuyamadı.

Cizre’de tırmanan çatışmalar sonucu Şırnak Valiliği dün saat 16.00’dan geçerli olmak üzere ilçenin Sur ve Yafes mahallelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağın başlamasıyla birlikte ilçede silah ve patlamaların sesleri ardı ardına geldi. Yasağın Sur ve Yafes mahallelerinde olmasına karşın en çok silah sesleri Nur Mahallesi'nde duyuldu. Sabaha kadar devam eden çatışmalar ve silah patlama sesleri yüzünden vatandaşlar uyuyamadı.

Cizre’de yaşanan bu gelişmelerden sonra vatandaşlar evlerinde sessizce beklerken, en çok mağdur olanlar ise sabah Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına katılacak öğrenciler oldu. Yasağın sürdüğü dakikalarda sınavın yapılıp yapılmayacağını bilmeyen öğrenciler, geç saatlere kadar uyuyamadı.

Sabah 04.30’da belediye hoparlöründen yasağın 06.00’da son bulacağı anonsu yapıldıktan sonra sınavın yapılacağını öğrenen öğrenciler, sabah 07.50'den itibaren okullara gitmeye başladı.

Editör: TE Bilisim