Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’ya yakın gruplar ile HÜDA-PAR’a yakın gruplar arasında mahalle savaşı yaşandı. Kavgada HÜDA-PAR’a yakın kişilerin evleri ateşe verildi, ilk bilgilere göre bir vatandaş hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. PKK’nın bir süre önce özerklik ilan ettiği Nur Mahallesi'nde devam eden olaylara güvenlik güçlerinin müdahale edemediği belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre, Şırnak’ın Cizre ilçesinde gerginlik dün akşam saatlerinde başladı. Suriye’nin Kobani bölgesinde öldürülen bir YPG’linin cenazesinin Cizre'ye getirilmesi nedeniyle olaylar çıktı. İddialara göre, PKK’nın gençlik ve asayiş yapılanması olduğu iddia edilen YDG-H üyeleri, cenaze nedeniyle Nur Mahallesi’nde çadır kurarak nöbet tutmaya başladı. Bu sırada yaşanan gerginlikten dolayı YDG-H üyeleri ile HÜDA-PAR’a yakın kişiler arasında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine silahlı çatışma çıktı.

Sabaha karşı çıkan çatışmaların halen devam ettiği öğrenildi. Çatışmalar sırasında HÜDA-PAR’a yakınlığıyla bilinen bazı kişilerin evleri ateşe verildi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı mahalleye güvenlik güçlerinin müdahale etmediği belirtiliyor. Yakılan evlerde yaralıların olduğu belirtilirken, mahallede çok sayıda vatandaşın mahsur kaldığı öğrenildi. Örgüt kısa süre önce mahallede özerklik ilan etmiş, sokak aralarına hendekler kazmıştı. Şırnak Valiliği de ‘özerklik ve hendek’ haberlerini görüntü olmasına rağmen yalanlamıştı.


Editör: TE Bilisim