Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, Cizre’de operasyonların bittiği yönündeki açıklamasının ardından ilçeden dumanlar yükselmeye devam ediyor. Zaman zaman top seslerinin de duyulduğu ilçede, son 4 günde hastane morguna kaldırılan cenaze sayısı 72’ye yükseldi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 60 gün süren operasyonlar dün itibariyle sona erdi. Ancak 14 Aralık’ta başlayan sokağa çıkma yasağı sürüyor. Halen yaralıların bulunduğu belirtilen Sur Mahallesi’nden dumanlar yükselmeye devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “Madem operasyonlar bitmiş bu evler niye yanıyor? Suç delillerini mi ortadan kaldırıyorsunuz? 2 aydır Cizre’de hukuk dışı uygulamalar vardır. Öyle anlaşılıyor ki buradaki operasyonel birimlerin yarattıkları tahribatın etkileri yok edilmeye çalışılıyor.” diye konuştu.

IRMAK VE DİNÇ’İN CENAZELERİ AİLELERE TESLİM EDİLDİ

Yardım bekleyen yaklaşık 150 kişinin bulunduğu Cudi Mahallesi'ndeki iki ve Sur Mahallesi'nde bir bodrumla ilgili bilgiler ise henüz netleşmedi. Söz konusu yerlerden hastane morglarına kaldırılan cenaze sayısı 72’ye yükseldi. Dün (Perşembe) Şanlıurfa’ya 30, Silopi’ye ise 24 cenaze götürüldüğünü belirten HDP’li Faysal Sarıyıldız, “Belediyeye ait 2 cenaze aracı daha cesetleri almak için mahalleye intikal etti. Bodrumdaki yaralılar muamması devam ediyor. Herhangi bir bilgi verilmediği için infaz edilme endişesini taşıyoruz.” dedi.

Bu arada, hastaneye kaldırılan cenazelerden 2'sinin kimliği belirlendi. Cudi Mahallesi'ndeki ilk bodrumda bulunan Sultan Irmak ve Fehmi Dinç'in cenazeleri ailelerine teslim edildi. 17 yaşındaki Sultan Irmak’ın, Silvan Kız Meslek Lisesi öğrencisi olduğu ve bir süre önce kalabalık bir öğrenci grubuyla birlikte Cizre'ye giderek YDGH'ye katıldığı belirtildi. Fehmi Dinç’in ise yaralıların bulunduğu bodrumdan yayınlanan fotoğraflarda zafer işareti yaparken fotoğrafı çekilen genç olduğu öğrenildi. Irmak’ın cenazesinin, Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Yeşerti köyünde, Dinç’in cenazesinin ise Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Esentepe köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim