Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Şırnak’ın Cizre ilçesinde yeni yılın ilk karı yağarken, kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu.

Bütün yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Şırnak’ın Cizre ilçesinde de etkili oldu. Şafak vaktinde başlayan kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Kar yağdığını gören çocuklar sokağa çıkıp kartopu oynayarak karın tadını çıkardı. Cizre’ye yılın ilk karın düşmesi vatandaşları sevindirdi. Kar ilçenin köylerinde ve yüksek kesimlerde etkili oldu. Sabahleyin kar örtüsü ile uyanan Cizreliler, karın gelmesinden oldukça memnun oldular. Geçen senede Cizre’ye kar yağdığını belirten Cizreliler, bu sene yağan karı geçen seneye göre daha fazla yağdığını ifade etti.

Öğrenci Mehmet Şirin Nas, "Bu sene Cizre’ye karın yağmasından dolayı çok mutluyuz. Gördüğünüz gibi öğrenciler okuldan kaçıp kartopu oynuyor. Cizre’ye karın yağmasından herkes çok memnun." ifadeleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Abdurrahman Saçan isimli vatandaş ise "Geçen sene de kar yağmıştı. Bu sene de yağdı. Cizremizde kar görmek bizi çok mutlu etti. Ama dışarıda kalanlar, yani evsiz olanlar için bu karın gelmesi güzel değildir. Bunun için hem mutlu hem de mutsuzuz." diye konuştu.

Esnaf Zakir Özen, "Siz de görüyorsunuz sabahtan beri yağmaya başlıyor. Cizre’de kolay kolay kar yağmaz. Çoktandı kar yağmamıştı gecen sene de biraz yağmıştı. Bir günde eridi gitti. Bu Allah’ın bir rahmetidir. Karın yağması güzel bir şeydir. Bizim bölgeye yağdığı için çok memnunuz." dedi.

Cizre şehir merkezinde başlayan kar yağışı sonrasında ortaya güzel manzaralar çıkarken, yılın ilk karı ile karşılaşan çocuklar karın keyfini kartopu oynayarak çıkardı.

Editör: TE Bilisim