Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul, çocuk eğitiminde en güzel rol modelin Hz. Muhammed (SAV) olduğunu söyledi. Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Rol Modelimiz Peygamberimiz" konulu konferansı veren Erul, sinevizyon eşliğinde Hz. Muhammed (SAV)'in örnek hayatını anlattı.

Günümüz gençlerinin O'nu rehber edinmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Erul, “İnsan, sevdiğini rol modeli yapar. Bugün biz çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirirken örnek rol modeli olabiliyor muyuz? Çocuklarımızın rol modellerini kimler oluşturuyor? Ne acıdır ki bugün televizyon sayesinde rol modellerimizi tükettik.” dedi. Hz. Muhammed (SAV)'in, sosyal hayatında ashabına çok düşkün olduğunu aktaran Erul, "İdare ve siyasette, Allah Resulü'nden başka ashabıyla istişare eden bir lider görülmemiştir. O, zor şartlarda rol modeli olmuştur. Ne yazık ki bugün televizyon sayesinde duruşumuz artık rol modelsiz kaldı. Günümüzde olumsuz rol modelleri çoğaldı. Baba ve anneler olarak çocuklarımıza örnek rol modeli olamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sabır konusuna da değinen Bünyamin Erul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sabır mukavemet etmektir, yıkılmadan ayakta durmaktır. İşte Allah'ın Elçisi, Mekke’de 13 yıl bunu yaşadı ve ashabına örnek oldu. Medine’ye hicreti bir kaçış değil, bir geçişti. Medine’ye göç vardı ama dönüşte öç yoktu. O, rahmet elçisiydi. İntikam için değil, insanları İslam’a kazandırmak için gelmişti. O'nun bir makam koltuğu bile yoktu. İşte o Hz. Peygamber (SAV), tebliğ ettiği dinin şahidi, rol modeliydi.”

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki konferansa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, İl Müftüsü Muhammet Gevher, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Baro Başkanı Metin Doğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı İdris Şengül, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim