İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
'Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve 10 Yıllık Eylem Planı'nı hayata geçirmek amacıyla bir dizi çalışmalar başlatıldı. Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Doğuş Otomotiv'in katkılarıyla 7- 8 Mart 2013 tarihlerinde 'Çocuk ve Trafik Eğitimi' çalıştayı yapılıyor. Çalıştay, 'Eğitim, Çocuk Trafik Eğitim Parkları, Trafik Kazaları ve Çocuklar ile Mevzuat' konu başlıkları altında gerçekleştirilecek.

    Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, dünyada her yıl bir milyon 300 bin kişiden fazla insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi. 2012 yılında Türkiye'de 153 bin trafik kazasında 3 bin 750 kişinin kaza yerinde hayatını kaybettiğini ifade etti. Son 10 yılda kaza yerinde hayatını kaybedenlerin sayısının azaldığını kaydetti. Bunun sebebinin ise başarılı çalışmalar olduğunu dile getiren Avan, trafiğin çocukların hayatındaki yerini anlattı.

    Doğuş Otomotiv Stratejik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Koray Bebekoğlu, çocukların geleceğimiz olduğunu ifade etti. Geçen yıl 30 bin çocuğa ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Bebekoğlu, bunları artırarak devam edeceklerini vurguladı. Ortak aklın kendilerine yol göstereceğini ifade eden Bebekoğlu, çalıştaydan neyi iyi, neyi doğru yaptıklarını görmek istediklerini kaydetti.

    "MEB'DEN HAYDİ ÇOCUKLAR TRAFİK EĞİTİMİNE KAMPANYASI BEKLİYORUZ"

    Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, Dünya Sağlık Örgütü'nün trafik kazası sorununu halk sağlığı sorunu olarak gördüğünü belirtti. Çocukların iyi eğitilmesi gerektiğini vurgulayan Çankal, her yıl yüzlerce çocuğun trafik kazasında hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Haydi çocuklar aşıya, haydi çocuklar okula' tarzı kampanyalar yaptığını hatırlatan Çankal, bundan sonra bakanlıktan 'Haydi Çocuklar Trafik Eğitimine' kampanyası beklediklerini söyledi. Devletin toplumsal yaşamanın bir düzen ve disiplin izinde devam etmesi ve özgürlüklerin başkasına zarar vermemesi için kural koyduğunu dile getiren Çankal, herkesin bu kurallara uyması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim