AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
 Kimler AK Parti’ye oy veriyor? Gençlerin daha çok MHP’yi seçmesinin sebebi ne? Başbakan Erdoğan neden bu kadar seviliyor? CHP bütün bu soruların yanıtını bulmak için bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonucunda ise oldukça ilginç veriler ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç CHP’yi takip eden gazetecilerle dün kahvaltıda bir araya geldi. Gülseren Onanç, özellikle AK Parti ve MHP'ye oy veren kitleyle ilgili yapılan çarpıcı tespitleri de gazetecilerle paylaştı.

İşte o tespitler;

EV KADINI AK PARTİLİ

Mesela, ev kadınları çok önemli bir grup. Yüzde 47 oranında AKP’ye oy veriyorlar. Bugün yapılan araştırmalarda kararsız kitlenin de büyük oranını yine ev kadınları oluşturuyor. Ev kadınlarının oy kullanırken hangi duygularla hareket ettiklerini anlamaya çalışıyoruz.

GENÇLER MHP DİYOR

Özel olarak gençlere yönelik de bir çalışma yürütüyoruz. Araştırmalarda gençlerin MHP’ye ilgi duydukları görülüyor. Neden MHP’yi tercih ettiklerini analiz etmeye çalışıyoruz. Biz ne söylemeliyiz ki, onları kazanabiliriz, bunlara bakıyoruz.

ERDOĞAN NEDEN SEVİLİYOR

AK Parti'ye oy veren seçmenin "ideolojik tercih" nedeniyle hareket etmediği, "lideri (Recep Tayyip Erdoğan) kendisine yakın bulduğu için oy verdiği" saptaması yapan CHP, Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmendeki "algısını" masaya yatırdı. CHP, Erdoğan'ın "niye aşırı benimsendiğini", Kılıçdaroğlu'nun ise "niye önyargılı biçimde ötekileştirildiğini" araştırıyor.

YÜZDE 10'U NERDEN ALIRIZ

Türkiye’de şu anda yüzde 25 oranında kararsız seçmen bulunuyor. Bu seçmeni CHP’ye çekmenin ve oy oranını yükseltmenin çabası içindeyiz. Asıl hedefimiz oyumuzu 10 puan artırarak yüzde 35 bandına oturmak. Bu yüzde 10’luk kitleyi ve bunu kimden sağlayabiliriz? Asıl aradığımız soru bu.

Editör: TE Bilisim