‘Türkiye Yüzyılı’ ‘Türkiye Yüzyılı’
Hatay'ın İskenderun ilçesinde akşam saatlerinde şehrin en işlek caddelerinde meydana gelen patlamalar paniğe yol açtı. Şehir merkezinde iki ayrı noktada bulunan çöp kutularına bırakıldığı iddia edilen ve 'karpit' adı verilen ses bombalarının peş peşe patlaması sonucu halk sokağa döküldü.

Akşam saatlerinde Ulu Cami Caddesi'nde İskenderun Belediyesi'ne ait çöp kamyonuna çöp konteynırlarının aktarılması sırasında bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.
AK Parti ilçe binasının karşı köşesinde meydana gelen patlama esnasında Hatay Milletvekili Mehmet Alğan'ın, gençlik kolları ile istişare toplantısı yaptığı öğrenildi. Patlama sonrası polis ekipleri, Ulu Cami Caddesi giriş ve çıkışlarını trafiğe kapatarak güvenlik şeridi çekti.

Patlamanın ardından havada karpit kokusu oluştuğunu ve çöp konteynerinde soda şişeleri olduğunu söyleyen çevre esnaflarından Metin Ak, "Ne olduğunu biz de anlayamadık. Şiddetli patlama sesi duyduk. Hala sesler gelmeye ve çöplerin içerisinde duman çıkmaya devam ediyor. Etrafa çok kötü kokular yayıldı. Çok korktuk ve tedirgin olduk." dedi.

İskenderun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekipleri de patlamaların meydana geldiği çöplük alanda incelemeler yaptı. Akşam saatlerinde olay yerine gelen iş makinesiyle çöpler, belediyeye ait çöp kamyonlarına yüklendi. Çöp konteynerleri de belediye ekipleri tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

Emniyet ekiplerinin patlama ile ilgili geniş çaplı araştırma başlattıkları öğrenildi.


Editör: TE Bilisim